Siber Saldırı mı?

Memlekette önceki günden beri herkesi çok tedirgin eden tuhaf bir şeyler yaşanıyor. Elektriğin yurt çapında kesilmesi, Çağlayan’da sonu kanlı biten rehin alma krizi ve bu satırlar yazılırken ne olduğu...

Memlekette önceki günden beri herkesi çok tedirgin eden tuhaf bir şeyler yaşanıyor. Elektriğin yurt çapında kesilmesi, Çağlayan’da sonu kanlı biten rehin alma krizi ve bu satırlar yazılırken ne olduğu henüz belirsiz AKP Kartal İlçe binasına yapılan saldırının tedirgin edici olmaması beklenemezdi. 
Garip ve talihsiz bir tesadüfler silsilesiyle mi karşı karşıyayız, yoksa bütün bunlar bir şekilde birbiriyle bağlantılı mı? 
Komplo teorileri birbiriyle alakasız görünen konuları çoğu zaman akıl dışı yöntemlerle birbirine bağlar. Bu sebeple açıklayıcı olmaktan çok kafa bulandırıcıdır. Neticede de “bir şeyler dönüyor” hissi ve güvensizlik yaratmaya yarar. Bu da iktidarın otoriterleşmesi ve sert tedbirler almasına rıza veren bir ortama yol açar. Komplo teorisi tuzağına düşmeden rasyonel yöntemlerle bazı sorulara cevap aramamız gerekiyor. 
Elektrik altyapısında bütün memleketi saatlerce felç eden arızanın sebebi hâlâ açıklanmadı. Enerji bakanı ve diğer yetkililerin yaptığı açıklamalardan onların da pek bir şey bilmediğini gösteriyordu. Siber saldırı iddialarının sıklıkla dile getirilmesi de bundan. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Tutuklu yargı 05 Eylül 2018 | 8.136 Okunma Ete doyan vatandaş balığa yöneliyor 30 Ağustos 2018 | 2.733 Okunma Kimiz biz? 29 Ağustos 2018 | 7.497 Okunma Trump gidiyor mu? 23 Ağustos 2018 | 6.629 Okunma Milli birlik 22 Ağustos 2018 | 195 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar