Sarmaşık

Antalya Film Festivali’nin ödül törenini izlediniz mi? Töreni iktidara yakınlığıyla meşhur Ahaber kanalı veriyordu. Törende ana ödüllerin çoğunu bu senenin çok konuşulan filmi Sarmaşık...

Antalya Film Festivali’nin ödül törenini izlediniz mi? Töreni iktidara yakınlığıyla meşhur Ahaber kanalı veriyordu. Törende ana ödüllerin çoğunu bu senenin çok konuşulan filmi Sarmaşık topladı. Filmin yönetmeni Tolga Karaçelik, toplam üç defa kaldırdığı ödüllerden ilkini almaya geldi. Teşekkür konuşmasında aldığı ödülü Can Dündar ve Erdem Gül’e hediye etti. 
Kendi ifadesiyle konuşması beklemedikleri yerden gelince, tam “Onlar içerideyse biz de içerideyiz, onlar dışarıdaysa biz de dışarıdayız” derken rejide bir panik. Hop, görüntü törenden alındı, törenin düzenlendiği binayı kuşbakışı görmeye başladık. Kısa bir konuşmaydı, Karaçelik’in sesini kesemediler. 
Aksi gibi, en iyi oyuncu ödülünü de Sarmaşık filmindeki rolüyle Nadir Sarıbacakalmasın mı? O da çıktı toplumsal gerginliğe karşı uzlaşmanın, muhabbetin öneminden dem vuran bir konuşma yaptı. Fakat ne olur ne olmaz diyen, sütten ağzı yanmış kanal bu defa hem töreni göstermeyi bıraktı hem de Sarıbacak’ın konuşmasını kesti. 
Fakat Sarmaşık iyi bir filmdi ve bu defa Tolga Karaçelik en iyi yönetmen ödülünü almak için sahnedeydi. Yönetmen, Antalya Belediyesi başkanına ve festival organizasyonuna teşekkür etmek istiyordu. Konuşması kesilmesin diye Ahaber’e“Vallahi kötü bir şey söylemeyeceğim, kesmeyin” demek zorunda kaldı. Haklarını yemeyelim, bu defa kesmediler. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Tutuklu yargı 05 Eylül 2018 | 8.136 Okunma Ete doyan vatandaş balığa yöneliyor 30 Ağustos 2018 | 2.733 Okunma Kimiz biz? 29 Ağustos 2018 | 7.497 Okunma Trump gidiyor mu? 23 Ağustos 2018 | 6.629 Okunma Milli birlik 22 Ağustos 2018 | 195 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar