Ortadoğu işleri

Ortadoğu, ittifakların sürekli değiştiği, meseleleri yakından takip edenin bile bir hafta ilgilenmese neyin ne olduğunu anlamakta zorlanacağı bir yer. Daha birkaç sene evvel Kobane’de IŞİD’le savaşan PYD’ye...

Ortadoğu, ittifakların sürekli değiştiği, meseleleri yakından takip edenin bile bir hafta ilgilenmese neyin ne olduğunu anlamakta zorlanacağı bir yer. Daha birkaç sene evvel Kobane’de IŞİD’le savaşan PYD’ye, Mesud Barzani’nin peşmerge güçleri Türkiye üzerinden, devletin gözetimi altında yardıma gidiyordu. O gün devlet eliyle peşmerge desteği verilen PYD, bugün terörist. Dün AKP kongrelerinde “Türkiye seninle gurur duyuyor” diye alkışlanan Barzani’nin bugün AKP grup toplantısında adı anıldığında aynı kişiler “Bir gece ansızın gelebiliriz” diye slogan atıyor.
Daha geçen sene bu zamanlar sayın Erdoğan, Irak Başbakanı İbadi’yle Başika üssü sebebiyle tartışıyor ve şunları söylüyordu: “Sen benim zaten muhatabım değilsin, seviyemde değilsin, kıratımda değilsin, kalitemde değilsin, Irak’tan senin bağırman çağırman bizim için hiç de önemli değil. Biz bildiğimizi okuyacağız, bunu böyle bilesin. Kim bu? Irak’ın başbakanı. Önce haddini bil.”

Yine geçen sene bu zamanlar, iktidar medyası buna benzer haberlerden geçilmiyordu: “Türkiye’ye karşı hasmane tutum sergileyen Bağdat yönetimi, Türkiye ile iyi ilişkiler kuran Kuzey Irak Bölgesel Yönetimini de cezalandırıyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Tutuklu yargı 05 Eylül 2018 | 8.138 Okunma Ete doyan vatandaş balığa yöneliyor 30 Ağustos 2018 | 2.738 Okunma Kimiz biz? 29 Ağustos 2018 | 7.497 Okunma Trump gidiyor mu? 23 Ağustos 2018 | 6.630 Okunma Milli birlik 22 Ağustos 2018 | 195 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar