Oraya varınca

AKP iktidarında askerin siyasetteki rolü azaldı mı gerçekten? Yoksa var olan militarist reflekslerle siyasi iktidar arasında bir uzlaşma mı sağlandı? HasanKarakaya için Akit gazetesine başsağlığı...

AKP iktidarında askerin siyasetteki rolü azaldı mı gerçekten? Yoksa var olan militarist reflekslerle siyasi iktidar arasında bir uzlaşma mı sağlandı? HasanKarakaya için Akit gazetesine başsağlığı mesajı gönderilmesi “askeri vesayet”in tasfiyesinin bir ispatı mıydı? Yoksa uyuşmazlıklarını gideren Türkİslam sentezinin mutabakatının bir gereği miydi? 
Meşhur açılım süreci gerçekten bir çözüm getirebilecek miydi? Çözümün yolu Nevroz’da hatırlatılan “bin yıllık İslam bayrağı”ndan, iktidarın özenle çizdiği yeni Öcalan portresinden, varlığı bir kabul edilip bir inkâr edilen müzakere masasından mı geçiyordu? 
Demokratikleşme olmadan çözümün gelmeyeceğini söyleyenler, çözüm karşıtı statükocular olarak damgalanıyordu. Şimdi neredeyse aynı kişiler bölücü vatan haini diye içeri alındı alınacak. 
Bugün AKP’nin eski hasımlarından bazıları AKP’nin vatanın bütünlüğünü sağlayacağına inanıyor. 
Siyaseti militerlikten ne kadar uzaklaştırdıysa, çözüm sürecini nasıl yürüttüyse, vatanın bütünlüğü siyasetini de o şekilde yürütecek. 
Bu bir takıntının iktidarıdır. Şu anda anayasaya aykırı bir şekilde yaratılan fiili durum kurumsallaştırılmadan da bu takıntı giderilmeyecek. 
Bu takıntıya saplanıldığı sürece de içinde bulunduğumuz istikrarsızlık türbülansı devam edecek. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Tutuklu yargı 05 Eylül 2018 | 8.136 Okunma Ete doyan vatandaş balığa yöneliyor 30 Ağustos 2018 | 2.733 Okunma Kimiz biz? 29 Ağustos 2018 | 7.497 Okunma Trump gidiyor mu? 23 Ağustos 2018 | 6.629 Okunma Milli birlik 22 Ağustos 2018 | 195 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar