Onur yürüyüşü

Dünya görüşünüzü nefret üzerine kurarsanız, siyasi çıkışlarınızın nefret ettiklerinizle benzemesi kaçınılmazdır. Öfke baldan tatlıdır ve nefret fena halde...

Dünya görüşünüzü nefret üzerine kurarsanız, siyasi çıkışlarınızın nefret ettiklerinizle benzemesi kaçınılmazdır. Öfke baldan tatlıdır ve nefret fena halde bulaşıcıdır. Birbirlerine düşman görünen her millet ve dinden faşistin, otoriterin ve yobazın bazı kritik zamanlarda aynı şekilde davranması bundan.
Özellikle LGBTİ bireylere ve onların toplumsal mücadelesine karşı etnik ve dini aidiyetleri aşan bir tepki mevcut. Orlando katliamını gerçekleştiren IŞİD’e bağlılığını bildiren bir Müslüman. Neredeyse aynı gün Los Angeles onur yürüyüşüne gitmek üzereyken silah ve bombalarla yakalanan ise bir Hıristiyan. 
Geçen seneki Tel Aviv’deki onur yürüyüşünde bir kişiyi öldürüp altı kişiyi yaralayan ise fanatik bir Hasidik Yahudi. Rusya’da Moskova belediye başkanı, onur yürüyüşlerini şeytani ilan edip yasaklamasıyla meşhur. Buna rağmen toplanmaya çalışanlar ise aşırı milliyetçi, Ortodoks ve Neonazi grupların saldırısına uğruyor. Sırbistan’da, Bulgaristan’da, Slovakya’da yürümeye çalışanlara saldıranlar genelde faşist dazlaklar. 
Karşı karşıya gelse birbirlerini boğazlayacak olanlar, söz konusu eşcinsellik olunca aralarında uluslararası bir örgüt kurmuş gibi senkronize davranmayı biliyor. 
Memleketimizde ise bu dalgaya önce Müslüman Anadolu Gençliği isimli dernek katıldı. Yayımladıkları bildiride “Laikistan Cumhuriyeti’nin müsaade ettiği sapkınlığamüdahale etmekle mükellefiz, seni de bekliyoruz” çağrısı yapıldı. 
Ardından koroya Alperen Ocakları dahil oldu. Alperenlerin İstanbul İl Başkanı düzenlediği basın toplantısında Alperen Ocakları’nın “derin milletin” temsilcisi olduğunu belirttikten sonra “Ecdadımızın ağır bedeller ödeyerek bizlere miras bıraktığı bu topraklarda ahlaksızların fantezi yapmasına müsaade etmeyeceğiz. Aksitakdirde tepkimiz çok net ve sert olacaktır” dedi. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Tutuklu yargı 05 Eylül 2018 | 8.138 Okunma Ete doyan vatandaş balığa yöneliyor 30 Ağustos 2018 | 2.738 Okunma Kimiz biz? 29 Ağustos 2018 | 7.497 Okunma Trump gidiyor mu? 23 Ağustos 2018 | 6.630 Okunma Milli birlik 22 Ağustos 2018 | 195 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar