Memleketi zayıflatanlar

Bir gün parasını yurtdışına çıkaran vatan hainidir deniyor. Ertesi gün sermaye dolaşımı serbesttir, diye yüreklere su serpiliyor. Bir gün Sarraf hayırsever işadamı, uğruna ABD’ye nota veriliyor....

Bir gün parasını yurtdışına çıkaran vatan hainidir deniyor. Ertesi gün sermaye dolaşımı serbesttir, diye yüreklere su serpiliyor. Bir gün Sarraf hayırsever işadamı, uğruna ABD’ye nota veriliyor. Ertesi gün Sarraf yabancı devlet lehine casusluk yapan adi bir itirafçı.
İktidarın zikzaklarına alışığız. Gelgelelim eskiden bu keskin dönüşlerin arasında en azından bir iki ay olurdu. Artık iktidarın pozisyon değişiklikleri günler hatta saatlerle ölçülüyor.
Belli ki bir endişe ve panik var. Belli ki memleket idare edilemiyor. İktidar çevreleri gündem belirleyemiyor. Sarraf davası ve CHP’nin açıkladığı Man Adası belgeleri haricinde bir konudan bahsedilmiyor. Elbette nesnel, akılcı değerlendirmeler söz konusu değil. Daha çok hezeyan ve saptırmanın hâkim olduğu, bocalayan ancak bocaladıkça da agresifleşen bir savunma izliyoruz.
Bütün güç tek kişiye geçtiğinde memlekete istikrar geleceğini düşünenler, herhalde bu manzaraya bakıp ne denli yanıldıklarını görüyorlardır.
Yargı darmadağın. Devlet kurumları o kadar sarsıldı ki zar zor ayakta durmaya çalışıyorlar. Devlet yönetimi ise sürekli çelişkili açıklamalar yapan bir cumhurbaşkanı ve onun sadık emir erlerinin bağırıp çağırmalarına emanet edilmiş halde.
Bir sene sonrasını bırakalım bir hafta sonrasını kestirmenin mümkün olmadığı çalkantılı bir dönem.
“Söz konusu devletse, rüşvet teferruattır” diyecek cesareti toplamak için sahte bir antiemperyalizme sarılmış telaşlı bir grup insanın sağa sola koşturmasını izliyoruz.
Amerikan ambargosunun delinmesi kamuoyunda kimsenin umurunda değil. Ancak bu ambargo delinirken Sarraf’ın itiraf ettiği gibi 50 milyon dolarlara varan rüşvetler verildi mi? Bu rüşvetler, İran’a gıda ya da ilaç satarak ekonomiyi güçlendirmek yerin...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Tutuklu yargı 05 Eylül 2018 | 8.138 Okunma Ete doyan vatandaş balığa yöneliyor 30 Ağustos 2018 | 2.738 Okunma Kimiz biz? 29 Ağustos 2018 | 7.497 Okunma Trump gidiyor mu? 23 Ağustos 2018 | 6.630 Okunma Milli birlik 22 Ağustos 2018 | 195 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar