Meddah

Yeni anayasa isteniyor. Hep isteniyor, olanından da sürekli şikâyet ediliyor. Üzerinde 12 Eylül damgası olan bir anayasayı beğenmemek kolay. İtirazlara meşruiyet sağlıyor. Efkan Ala dahi İçişleri...

Yeni anayasa isteniyor. Hep isteniyor, olanından da sürekli şikâyet ediliyor. Üzerinde 12 Eylül damgası olan bir anayasayı beğenmemek kolay. İtirazlara meşruiyet sağlıyor. Efkan Ala dahi İçişleri Bakanı sıfatıyla anayasayı tanımadığını söyleyebildi. Kaldı ki anayasayı tanıyan kalmadı. 
Cumhurbaşkanı her gün anayasayı çiğniyor. Tarafsız kalacağına dair namus ve şerefi üzerine ettiği yemini çiğnemediği bir an yok. Dün Cumhuriyet’te okumuşsunuzdur seçim yasakları başladığından bu yana Cumhurbaşkanı iki hafta içinde televizyonlarda 533 dakika yer almış. Her konuşmasını 7 ila 12 kanal aynı anda canlı yayımlamış. Konuşmaların içeriği ise aktif bir AKP propagandası şeklinde. Tarafsızlığı geçtik, seçim yasakları da umurunda değil. 
Tarafsızlık için namus ve şeref üzerine edilen yemin de neticede anayasanın bir maddesi. Anayasayı tanımamaya karar verince, orada geçen namusun ve şerefin de bir anlamı kalmıyor. Zaten hadis de “Kim yemin edecekse Allah’a yemin etsin veya sussun” demiyor mu? 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Tutuklu yargı 05 Eylül 2018 | 8.136 Okunma Ete doyan vatandaş balığa yöneliyor 30 Ağustos 2018 | 2.734 Okunma Kimiz biz? 29 Ağustos 2018 | 7.497 Okunma Trump gidiyor mu? 23 Ağustos 2018 | 6.630 Okunma Milli birlik 22 Ağustos 2018 | 195 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar