Listeler, Listeler...

Nihayet milletvekili aday listeleri açıklandı. Siyaseti kılcal damarlarına kadar takip eden gazeteciler ve partililer isim isim değerlendirmeler yapıyor. Genelde lidere ya da partiye oy veren seçmenin tercihlerinde aday tercihleri seçimin kaderini...

Nihayet milletvekili aday listeleri açıklandı. Siyaseti kılcal damarlarına kadar takip eden gazeteciler ve partililer isim isim değerlendirmeler yapıyor. Genelde lidere ya da partiye oy veren seçmenin tercihlerinde aday tercihleri seçimin kaderini değiştirecek bir etkiye sahip değil. Ancak partilerin seçeceği yönü, uygulamayı düşündükleri siyaseti anlamak için iyi bir araç. 
Mesela AKP, henüz Erdoğan’ın sultasından kurtulabilmiş değil. Damadından avukatına, danışmanından sarayına onay veren bürokrata kadar çevresi seçilecek yerlerden aday. 
HDP, “Türkiye partisi” olma iddiası ve barajı geçme hedefini dengeleyecek bir liste hazırlamışa benziyor. 
MHP, bize Ekmeleddin Bey’i hatırlatmak haricinde bildiğiniz gibi. 
CHP ise uzun senelerden sonra yapılan önseçim nedeniyle bir canlanma yaşadı ama daralan kontenjan adaylarıyla ilgili de bir sarsıntı geçirdi. 
Herkes kendi meşrebine göre listeleri ele alıp analiz yapıyor. Listeler açıklandıktan sonraki birkaç gün bu kaçınılmaz. Analizler giderek yerini partilerin ve liderlerinin seçim söylemlerine bırakacak. Aday listelerinden memnun olmayanlardan parti içi mücadeleye niyeti olanlar da haliyle bunu seçim sonrasına bırakacak. 
Bu kısa süreçte ilgimi çeken iktidara yakın medyanın CHP listeleri hakkındaki yorumları oldu. Önseçim yapan ve adayların neredeyse yüzde 80’ini üyelerinin belirlediği bir partiden bahsediyoruz. Bu yayın organlarında kalem oynatanların CHP’nin önseçimini şu ya da bu sebeple yeterince demokratik bulmayıp eleştirdikleri görülüyor. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Tutuklu yargı 05 Eylül 2018 | 8.138 Okunma Ete doyan vatandaş balığa yöneliyor 30 Ağustos 2018 | 2.738 Okunma Kimiz biz? 29 Ağustos 2018 | 7.497 Okunma Trump gidiyor mu? 23 Ağustos 2018 | 6.630 Okunma Milli birlik 22 Ağustos 2018 | 195 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar