Kimimiz öldük

Savaşa karar vermek en kolay iştir. Hele savaşan siz değilseniz. Hem getirisi de çoktur. Pek “erkek”, çok “kudretli” gözükürsünüz. Düşman vardır ezilmesi gereken. Gıkını...

Savaşa karar vermek en kolay iştir. Hele savaşan siz değilseniz. Hem getirisi de çoktur. Pek “erkek”, çok “kudretli” gözükürsünüz. Düşman vardır ezilmesi gereken. Gıkını çıkartan ya düşmandır ya hain. 
Savaş iyi bir fırsattır. Olağanüstü zamanlardan geçildiğine insanları kolayca ikna edebilirsiniz. Olağanüstü zamanların olağanüstü tedbirleri gerektirdiğine de. Bir bakmışsınız olağanüstü kuvvetlenmişsiniz. 
Savaş, safraları atıp tek başına iktidar zirvesine havalanmak için şahane bir araçtır. Savaşın ateşini iktidar balonuna püskürtebilirsiniz. Balon o ateşin ısısıyla genleşip gerilirken, balonun sepetinden aşağıda iyiden iyiye küçülen ahaliye nutuk üzerine nutuk atabilirsiniz. 
Savaş pek kârlı bir iştir. Atılan kurşunun yerine yenisini almak gerekir. Kurşunları üretenler, kurşunları atanlara mahkûmdur. Müşteri velinimettir. Hem yıkılanı yeniden yapmak işinde kafasını kullanana çok fırsat vardır. 
Savaş en sakin en sağduyu sahibi olanların bile kanını kaynatır. Kimi zaferden pay almaya bakar kimi kahramanlıkların içine kaynayarak ruhunu pekiştirir. Bazısı korkar, bu kargaşa bitsin diye savaşa göz yumar. 
Savaşın halka bir faydası yoktur ama savaş kendini halka sevdirmenin bir yolunu bulur. 
En güzel savaş şiirleri yazanlar, en yürek coşturan marşları besteleyenler savaş meydanı görmemişlerden çıkar. Çocukları yaşında gençler öldürülürken savaşın kaçınılmazlığından bahsedenler korunaklı evlerinde huzurludur. 
Eski hikâye, “kimimiz ölür, kimimiz nutuk söyler”. 
Savaş mı var işin kolay. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Tutuklu yargı 05 Eylül 2018 | 8.136 Okunma Ete doyan vatandaş balığa yöneliyor 30 Ağustos 2018 | 2.735 Okunma Kimiz biz? 29 Ağustos 2018 | 7.497 Okunma Trump gidiyor mu? 23 Ağustos 2018 | 6.630 Okunma Milli birlik 22 Ağustos 2018 | 195 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar