İstifanın açıklaması

Sayın Erdoğan, partisinin merkez yönetim kurulunda belediye başkanlarının istifa gerekçelerinin kamuoyuna izah edilmesini talep etmiş. Normal bir demokraside, bir siyasetçi istifa ettiğinde istifa gerekçesini partisinin MYK’si...

Sayın Erdoğan, partisinin merkez yönetim kurulunda belediye başkanlarının istifa gerekçelerinin kamuoyuna izah edilmesini talep etmiş. Normal bir demokraside, bir siyasetçi istifa ettiğinde istifa gerekçesini partisinin MYK’si değil bizzat siyasetçinin kendisinin açıklaması gerekir. Ancak AKP’nin metal yorgunluğu operasyonunda gerçekleşen, adı istifa olan bir azil sürecidir.
Ortada istifa falan yoktur. Söz konusu olan “Bedeli ağır olur” tehdidi karşısında korkularından ne yapacaklarını bilemeyen belediye başkanlarının azil kararına direnemeyerek koltuklarını bırakıp kaçmasıdır.
Bu sebeple bu meseleden artık “istifa” diye değil “kovulmak” diye bahsetmek daha doğru olacak. Hem de halkın gözleri önünde sergilenen bir baskı ve tehdit kampanyası sonrasında kapının önüne konmak suretiyle hayata geçirilen, siyasi tarihimize geçecek bir kovulma.
Bu kovulan belediye başkanları artık ağır olan “bedel” neyse onu karşılayamayacaklarını düşünmüş olsalar gerek ki partilerinden istifa edip şehirlerine bağımsız belediye başkanı statüsünde hizmet etmeyi akıllarından dahi geçirememişlerdir.
AKP’deki metal yorgunluğunun aslında Sayın Erdoğan’dan kaynaklandığını düşünenler varsa da ortam seslerini çıkartmalarına uygun değil. OHAL düzeninde Sayın Erdoğan’ın iradesine karşı çıkmanın sonuçlarının ne kadar ağır olabileceğini herhalde bu kovulmuş belediye başkanları çoğu kişiden iyi bilmektedir.
Yüksek ihtimalle, AKP’nin metal işçiliği burada kalmayacak ve zaman içinde başka belediye başkanları ve il yöneticilerine de kapı gösterilecektir. Sayın Erdoğan’ın haklarında hükmü kestiği bu yöneticilerin otoritesinin hiçe sayılacağı ve dolayısıyla belediyecilik hizmetlerini yürütemeyecekleri de ortada.
Bir insan neyin karşılığında...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Tutuklu yargı 05 Eylül 2018 | 8.136 Okunma Ete doyan vatandaş balığa yöneliyor 30 Ağustos 2018 | 2.734 Okunma Kimiz biz? 29 Ağustos 2018 | 7.497 Okunma Trump gidiyor mu? 23 Ağustos 2018 | 6.630 Okunma Milli birlik 22 Ağustos 2018 | 195 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar