İşler karışık

Rıza Sarraf davasının savcısı Preet Bharara, Türkiye’den gelen yoğun ilgiyle bir anda sosyal medya fenomeni oldu. Savcı, bu ilgiyi karşılıksız bırakmadı. Hem esprili bir mesajla, şiş kebabı...

Rıza Sarraf davasının savcısı Preet Bharara, Türkiye’den gelen yoğun ilgiyle bir anda sosyal medya fenomeni oldu. Savcı, bu ilgiyi karşılıksız bırakmadı. Hem esprili bir mesajla, şiş kebabı sevdiğini ancak rüşvet almayacağını açıkladı ve sonrasında cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Twitter hesabını takibe aldı. 
Memlekette muhalefetten ve yargıdan umudunu kesen milyonların, Amerikalı bir savcının kararıyla heyecanlanması da içinde bulunduğumuz durumun iyi bir özeti. 
Bharara, iktidar çevrelerince pek sevilmeyecek. İktidar medyası önceki gün beceriksizce kendisini photosopla cemaatçi ilan etmeye çalıştı. Fakat kendileri için bile çok acemi bir hamle olduğu için bundan şimdilik vazgeçildi. 
İktidara yakın gazeteleri okuyanlar dün Rıza Sarraf’a ilişkin bir şey öğrenemediler. Belli ki tepeden talimat gelene kadar “sus emri” verilmiş. İşleri gazetecilik değil emir erliği olanlar da hemen buna uymuş. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Tutuklu yargı 05 Eylül 2018 | 8.136 Okunma Ete doyan vatandaş balığa yöneliyor 30 Ağustos 2018 | 2.735 Okunma Kimiz biz? 29 Ağustos 2018 | 7.497 Okunma Trump gidiyor mu? 23 Ağustos 2018 | 6.630 Okunma Milli birlik 22 Ağustos 2018 | 195 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar