Hakikatler serbest

Cumhuriyet’te Ahmet Şık imzasıyla çıkan bir haberi geçen hafta bu köşede hatırlatmıştım. Haber, IŞİD’in Niğde’de yaptığı bir saldırıya ilişkin görülen...

Cumhuriyet’te Ahmet Şık imzasıyla çıkan bir haberi geçen hafta bu köşede hatırlatmıştım. Haber, IŞİD’in Niğde’de yaptığı bir saldırıya ilişkin görülen bir dava dosyasındaki telefon görüşmelerinden bahsediyordu. Bu yasal dinleme kayıtlarına göre Suriye’de savaşan Türkmenler kendilerine mühimmat gelmediğini, askeri yardımın Ensar el Şeria örgütüne gittiğini söylüyordu. Ensar el Şeria ise BM terör listesinde olan ve 2014’te IŞİD’e katılan bir örgüt. O haberden bu yana yetkililerden bir açıklama gelmedi. Davutoğlu’nun “Vallahi de billahi de Türkmenlere gidiyordu”ve Tuğrul Türkeş’in “Vallahi de billahi de Türkmenlere gitmiyordu” yeminlerine pek açıklama gözüyle bakamıyoruz. Türkmenler, Schrödinger’in kedisi olmadığına göre ikisinden biri yalan yere yemin etti. Artık Bakanlar Kurulu’nda birbirlerinin gözlerine nasıl baktıklarını ileride şahitler bugünlerin tarihi yazılırken anlatır. 
Dün yine bir dava dosyasından hareketle, Kemal Göktaş’ın haberi Cumhuriyet’te yer aldı. Göktaş’ın haberine göre şu anda askeri savcılıkta olan bir dava dosyasındaki dinleme kayıtları, IŞİD militanları ile bazı askerler arasında pek şaibeli bazı görüşmeler olduğunu gösteriyor. 
Uzun bir haber-analiz ise London Review of Books’ta yayımlandı. Pulitzer ödüllü gazeteci Seymour Hersh’ün makalesinde Amerikan ordusunun uzun süredirObama’nın Suriye politikasından rahatsızlık duyduğu aktarılıyor. ABD Genelkurmayı’nın ve askeri istihbaratının “ılımlı muhaliflere” inancının kalmadığını ve onları desteklemenin neticede cihatçılara destek anlamına geldiğini düşündüğü anlaşılıyor. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Tutuklu yargı 05 Eylül 2018 | 8.136 Okunma Ete doyan vatandaş balığa yöneliyor 30 Ağustos 2018 | 2.735 Okunma Kimiz biz? 29 Ağustos 2018 | 7.497 Okunma Trump gidiyor mu? 23 Ağustos 2018 | 6.630 Okunma Milli birlik 22 Ağustos 2018 | 195 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar