Enver’in torunları

İktidar, PYD’nin Cenevre’deki Suriye konferansına katılmasına karşı. Sebep? Davutoğlu, CNN’e konuşmuş. PYD, PKK’nin uzantısı diyor. “Onları meşru ortak olarak görenler, bölgenin...

İktidar, PYD’nin Cenevre’deki Suriye konferansına katılmasına karşı. Sebep? Davutoğlu, CNN’e konuşmuş. PYD, PKK’nin uzantısı diyor. “Onları meşru ortak olarak görenler, bölgenin gerçekliğinde yaşamıyorlar. Hiç kimse bizi, bu insanların barış istediğine ikna edemez” diye de devam ediyor.
İktidarın, PYD’yi Cenevre’den uzak tutma çabası başarıya ulaşabilir mi? Bölgede önemli bir güç olan PYD’nin katılmadığı bir müzakere ne derece sağlıklı olur?
Davutoğlu, PYD’nin IŞİD’e eşdeğer bir tehdit unsuru olduğuna kimi ikna edebilir?
Şayet PYD bir terör örgütüyse iktidar o örgütün lideri Salih Müslim’le hangi sıfatla Türkiye’de defalarca görüştü?
Salih Müslim’le sürekli görüşüldüğü vakitler, iktidara çok yakın bir gazeteci iktidarın görüşünü şöyle özetlemişti:
“Güneyde bir topluluk var. Bunları yok saymak ya da muhatap almamak söz konusu değil. Geçmişte Talabani ve Barzani’ye uygulanan bir sistem var. Salih Müslim’le de irtibat kurulabilir.”
PYD dün liderinin devlet makamlarını ziyaret ettiği, “ilişki kurulabilir” bir örgüt olarak değerlendirilirken bugün neden terör örgütü?
PYD, terör örgütüyse iktidarımız o terör örgütüne askeri destek verilmesine neden aracılık etti?
Şu haberin üzerinden bir buçuk sene geçmedi:
“Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nin YPG güçlerine destek için peşmerge güçlerini Kobani kentine gönderme kararı alması üzerine Erbil’den Şanlıurfa’ya havayoluyla gelen grubun Kobani’ye geçtiği bildirildi. Yerel kaynaklara göre, saat 1.30 sıralarında Şanlıurfa’ya gelen peşmerge güçleri Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) güvenliğinde Suruç ilçesinde bulunan Mürşitpınar Sınır Kapısı’ndan Kobani’ye geçti.”
PYD bir terör örgütüyse, iktidar hangi gerekçeyle MİT eliyle güvenlik sağladığı peşmerge güçlerinin Kobani’ye girmesine aracılık etti?
İktidar bir terör örgütüne yabancı bir ülkeden gelen silahlı kuvvetlerin destek vermesi için koridor açmasını nasıl izah edecek?
Bu nasıl bir terör örgütü ki liderini neredeyse devlet protokolüyle karşıladınız. Bu nasıl bir terör örgütü ki peşmerge güçlerini kendi ellerinizle kendi sınır kapınızdan geçirerek o terör örgütüne yardım etmeye gönderdiniz?
Şayet PYD bir terör örgütüyse iktidar terör örgütüne destek vermiş demektir.
Hem de öyle böyle bir destek değil, hem peşmergenin geçişine hem de askeri mühimmatın PYD’ye verilmesine aracılık etmekten bahsediyoruz.
PYD terör örgütüyse o dönem bu aracılığı yapanlar hakkında soruşturma açılacak mı?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Tutuklu yargı 05 Eylül 2018 | 8.136 Okunma Ete doyan vatandaş balığa yöneliyor 30 Ağustos 2018 | 2.733 Okunma Kimiz biz? 29 Ağustos 2018 | 7.497 Okunma Trump gidiyor mu? 23 Ağustos 2018 | 6.629 Okunma Milli birlik 22 Ağustos 2018 | 195 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar