Enkaz halinde nesil

Darbe girişiminin üzerinden çok vakit geçmeden mesele bir şekilde Gezi’ye bağlanmaya çalışıldı. Memleketin generallerinin yarısı tutuklanmış, yüzlerce vatandaş öldürülmüş...

Darbe girişiminin üzerinden çok vakit geçmeden mesele bir şekilde Gezi’ye bağlanmaya çalışıldı. Memleketin generallerinin yarısı tutuklanmış, yüzlerce vatandaş öldürülmüş, Meclis binası, Aksaray, Polis Özel Harekât binası bombalanmış, Cumhurbaşkanı kendi ifadesiyle on beş dakikayla kurtulmuş. Memleket senelerce iktidar tarafından desteklenmiş bir İslamcı hareketin kurduğu ağ kullanılarak çökertilmekten kurtulmuş. 
İnsanın bu denli büyük bir depremden sonra aklına ilk gelen ne olur? Topçu Kışlası mı? 
Darbe girişiminden üç gün sonra halka konuşan Cumhurbaşkanı neden“Taksim’deki kışla inşallah isteseler de istemeseler de tarihine uygun olarak o da yapılacak” dedi? 
İnsanın böylesine büyük bir darbe tehlikesi atlatıldıktan sonra aklına ilkgelenlerden birinin Gezi Parkı ve Topçu Kışlası olması nasıl izah edilir? Ardından Sayın Kadir Topbaş’ın benzer açıklamalarını da not edelim. 
Sayın Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın darbe girişiminden yaklaşık yirmi günsonra şu sözlerini de unutmayalım: 
“Bu Gezi olayının ne olduğunu anlamamız biraz uzun sürdü ama sonunda başkomutanımız ‘Burada bir oyun var’ dedi, bütün milletimizi ikaz etti.” 
Memleket uçurumun kenarından dönmüşken bu Topçu Kışlası ısrarı nedendir? 
Önceki gün Cumhurbaşkanı’nın eski metin yazarı, AKP milletvekili Aydın Ünal da“tam anlamıyla bir darbe girişimi olan ve tartışmasız şekilde Fethullah Gülen Örgütütarafından yönetilen Gezi olayları” diye yazdı.
Oysa o dönem cemaat yayın organlarının ve Gülen’in neler dediği hafızalarda. 
Zaman gazetesi “Provokatörlere suçüstü”, “Çevre duyarlılığı yakıp yıkmaya dönüştü”manşetleriyle çıktı. Gazete, bütün iktidar medyasıyla aynı telden “Demokratiktaleplere can feda” manşetini attı. Gülen ise şöyle demişti: “Karınca istilasıdır bu; sizin yağ çanaklarınıza, bal çanaklarınıza kadar girerler, zehir taşır ve kirletirleroraları; hafife almayın.” Nasıl tasvir etmişti Gezi’ye katılanları: “Çerik-çürük hale gelmiş, enkaz halindeki bir neslin yeniden elden geçirilmesine, restorasyona tabi tutulmasına ihtiyaç var.” 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Tutuklu yargı 05 Eylül 2018 | 8.136 Okunma Ete doyan vatandaş balığa yöneliyor 30 Ağustos 2018 | 2.733 Okunma Kimiz biz? 29 Ağustos 2018 | 7.497 Okunma Trump gidiyor mu? 23 Ağustos 2018 | 6.629 Okunma Milli birlik 22 Ağustos 2018 | 195 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar