Dinozorlar, ah dinozorlar...

Gaziantep’in Şahinbey Belediyesi, dinozorcu belediyeler arasına girmiş. Sayın MelihGökçek’i örnek alan belediye, 19 adet dev dinozor maketi sipariş etmiş. Belediye meclisinde bu karara muhalefet edilmiş. Temsili olarak bir...

Gaziantep’in Şahinbey Belediyesi, dinozorcu belediyeler arasına girmiş. Sayın MelihGökçek’i örnek alan belediye, 19 adet dev dinozor maketi sipariş etmiş. Belediye meclisinde bu karara muhalefet edilmiş. Temsili olarak bir dinozor alalım, 19 dinozor israftır diyerek yapıcı bir muhalefet örneği verilmiş. 
Biliyorsunuz, yeni Türkiye’nin yeni sloganı “itibardan tasarruf olmaz”. 
Şahinbey Belediye başkanı da bu ilkeden hareket etmiş ve kendisini eleştirenlere“ufuklarının dar” olduğunu söyleyerek cevap vermiş. 
Böylelikle Şahinbey’in itibarından tasarruf edilmemiş ve 19 dinozor maketi, 19 kontrol kutusu ve 19 dinozor bilgi bankosu yaklaşık bir milyon liraya alınmış. Öncelikle Şahinbey Belediyesi’ne bir teşekkür borçluyum. Hep “dinozor bilgi bankosu” gibi bir şey yazmak istemiştim, bana o fırsatı verdi. 
Belediye meclisinde karara itiraz edenler ve temsili bir dinozoru yeterli bulan muhalifler ise “Gaziantep’te öyle ustalar var ki dinozoru çok daha uygun fiyata yapabilirlerdi” diyerek son bir direniş hattı oluşturmaya çalışmış ama nafile. 
O dinozorlar gelecek ve Antep’in Şahinbey ilçesi Ankara’dan geri kalmayacak. 
Dinozor ve dev robot heykelleriyle süslenen şehirlerimiz, bir istikrar abidesi olarak parıldayan memleketimizin simgesi olacak. 
“Ankara’da bir dinozorlar var.” 
“Ooo, o da bir şey mi, dinozorun hasını sen asıl Şahinbey’de göreceksin” şeklinde diyaloglar aile meclislerinde samimi sohbetleri renklendirecek. 
Vaktinde bu dinozor işine girecektik diye çok girişimci kafalarını duvarlara vuracak. Girişimci dediğin milletin nabzını tutacak, neye ne zaman ihtiyaç olduğunu bilecek. 
İktidar dediğin de Şahinbey Belediyesi gibi davranacak. Gündemi kendi belirleyecek. Böylece muhalefet ne olduğunu anlamadan, dur yahu 19 değil de 1 tane olsun bari, onu da hiç olmazsa Antepli ustalar yapsın diyerek belirlenmiş gündemin içinde tutsak olacak. 
Efendim, kan gövdeyi götürürken Ortadoğu’da kartlar mutat olduğu üzere yeniden karılırken neden dinozorlardan bahsediyorum? 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Tutuklu yargı 05 Eylül 2018 | 8.138 Okunma Ete doyan vatandaş balığa yöneliyor 30 Ağustos 2018 | 2.738 Okunma Kimiz biz? 29 Ağustos 2018 | 7.497 Okunma Trump gidiyor mu? 23 Ağustos 2018 | 6.630 Okunma Milli birlik 22 Ağustos 2018 | 195 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar