‘Demokrasi’yi kurtarmak

Haber sitesi Duvar’dan Serkan Alan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın geçen ay ne kadar konuştuğunu hesaplamış. Partisinin 11 il ve 3 ilçe toplantısının yanı sıra 13 başka etkinlikle beraber toplam 26 defa...

Haber sitesi Duvar’dan Serkan Alan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın geçen ay ne kadar konuştuğunu hesaplamış. Partisinin 11 il ve 3 ilçe toplantısının yanı sıra 13 başka etkinlikle beraber toplam 26 defa mikrofon başına geçen cumhurbaşkanı 1300 dakika yani 22 saat konuşmuş.
Bir ay boyunca 26 defa halka seslendiğine göre, konuşma ve seyahat süreleri de hesaba katılırsa sayın Erdoğan’ın geçen ay konuşmak dışında pek bir şey yapmaya fırsatı kalmadığı anlaşılıyor.
Buna Binali Yıldırım başta olmak üzere diğer AKP’lilerin konuşmalarını da eklersek AKP’liler mikrofon başındayken devleti kim yönetiyor sorusu akla gelmiyor değil.
Bütün bu konuşmalar, neredeyse bütün televizyon kanallarında canlı yayımlanıyor. Daha sonra haber programlarında tekrarlanıyor ve tartışma programlarında da bunlar üzerine konuşuluyor.
Muhalefetin herhangi bir sözünün duyulabilmesi çoğu zaman sayın Erdoğan ya da başka bir AKP’linin o sözü eleştirmesine bağlı.
Bir vakittir hayli sinmiş olan Doğan Medya grubunun iktidar yanlısı bir sermaye grubuna satılmasıyla medyanın yaklaşık yüzde 90’ı iktidarın sesi pozisyonuna geçmiş durumda.
The Economist’in Türkiye temsilcisi Piotr Zalewski’nin Twitter’da hatırlattığı üzere, dün itibarıyla sayın Erdoğan Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en uzun iktidarda olan siyasetçisi unvanını da kazandı. Atatürk Türkiye’yi 5 bin 491 gün yönetmişti, bugünkü cumhurbaşkanı ise dün iktidardaki 5 bin 492. gününü kutladı.
Medyadaki bu abluka devam ederse 10 bin gününü kutlamasının önünde de pek engel yok.
İktidara teslim olmayan yayın kuruluşlarının başına gelenler ortada. Reklam veren reklam vermeye korkar, dav...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Tutuklu yargı 05 Eylül 2018 | 8.136 Okunma Ete doyan vatandaş balığa yöneliyor 30 Ağustos 2018 | 2.733 Okunma Kimiz biz? 29 Ağustos 2018 | 7.497 Okunma Trump gidiyor mu? 23 Ağustos 2018 | 6.629 Okunma Milli birlik 22 Ağustos 2018 | 195 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar