Bu böyle gitmez

Türkiye’ye acilen başkanlık sistemi gelmelidir. Sayın Erdoğan, parlamenter rejimin cumhurbaşkanına verdiği sınırlı yetkilerle yetinemeyecek karakterde bir insan ve bunu bütün ülke olarak biliyoruz. Siz geniş...

Türkiye’ye acilen başkanlık sistemi gelmelidir. Sayın Erdoğan, parlamenter rejimin cumhurbaşkanına verdiği sınırlı yetkilerle yetinemeyecek karakterde bir insan ve bunu bütün ülke olarak biliyoruz. 
Siz geniş çayırlarda koşması gereken bir yılkı atını etrafı çitlerle çevrilmiş dar bir toprak arsaya hapsedemezsiniz.
Bugün Cumhurbaşkanı tartışmalı açıklamalar yapıyorsa, memleket dahilinde muhtarlık faaliyetlerini sekteye uğratacak şekilde sürekli surette muhtarlarla buluşuyorsa ve ağzına açanı Cumhurbaşkanı’na hakaretten dava açtırıyorsa sebebi bu. Can sıkıntısı. 
Sayın Erdoğan’ın bütün muhaliflerinin şapkayı önlerine koyup düşünmelerinin vakti gelmiştir. Onunla empati yapılacak, başka çıkış yolu yok. 
Memleketin en büyük binası Cumhurbaşkanlığı sarayıysa ve bu saray Meclis binasından katbekat büyükse zaten sistem artık başkanlık sistemidir. 
Memleketimizde çoğu şeyi inşaat sektörü belirler. İnşaat kriterlerine göre zaten çoktan başkanlığa geçilmiştir. Aksinde inat etmek ancak Sayın Erdoğan’ın canının daha da çok sıkılmasıyla sonuçlanacak. 
Bakınız, bugün hiçbir devletin cumhurbaşkanı birinin Facebook’ta kendi fotoğraflarıyla Yüzüklerin Efendisi’nden Gollum’un yan yana koymasını dert edinecek kadar boş vakit sahibi değil. 
Bizde ise o kişinin o paylaşımı tespit ediliyor. O kişiye memuriyetten men cezası veriliyor. Yetmiyor, kendisine ceza davası açılıyor ve Cumhurbaşkanı da müşteki oluyor. 
Bunu yapmayalım. Bir millet olarak bu hallere düşmeyelim. Biz Cumhurbaşkanı’nın işsizlikten Facebook’larda bilmediği insanların sayfalarında gezindiği bir ülke olmamalıyız. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Tutuklu yargı 05 Eylül 2018 | 8.136 Okunma Ete doyan vatandaş balığa yöneliyor 30 Ağustos 2018 | 2.734 Okunma Kimiz biz? 29 Ağustos 2018 | 7.497 Okunma Trump gidiyor mu? 23 Ağustos 2018 | 6.630 Okunma Milli birlik 22 Ağustos 2018 | 195 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar