Ağam benimle eğlenir

Meclis kendini bombalayanları araştıracak. 15 Temmuz darbe girişimi ve faaliyetlerini araştırma komisyonu bu sebeple kuruldu. Bu komisyon hem Gülen örgütlenmesini, hem darbe girişiminin perde arkasının aydınlatılması...

Meclis kendini bombalayanları araştıracak. 15 Temmuz darbe girişimi ve faaliyetlerini araştırma komisyonu bu sebeple kuruldu. Bu komisyon hem Gülen örgütlenmesini, hem darbe girişiminin perde arkasının aydınlatılması için önemli. Daha da önemlisi, komisyonun geniş kapsamlı bir yüzleşme için de kullanılma imkânı. Tabii, memleketimizde bu imkân ancak teoride kalıyor. 
Can havliyle İkinci Dünya Savaşı’ndan sonra Almanya ve Avusturya’da yaşanan denazification yani Nazilerden arındırmaya benzer genel bir tasfiyeye girişildi. Fakat sadece bu tasfiye sorunu çözmeye yetmez. Cemaat hiyerarşisinde üst konumda bulunmadıkları sürece şuradaki öğretmenle buradaki polis memurunun görevden alınması ne darbeleri engeller ne de Gülen ya da başka bir cemaatin devlete yeniden çöreklenmesini. 
İşin siyaset ayağı sorgulanmadan bu iş tamamlanmaz. Siyaset ayağını soruşturmak içinse Meclis’te kurulan komisyon uygun bir ortam. Gelgelelim, AKP’nin komisyona verdiği üyelere bakınca insan ancak “ağam benimle eğlenir” diyebiliyor. 
Dün Orhan Bursalı kapsamlı bir şekilde değindi. Ancak ne kadar bahsedilse az. Komisyona Reşat Petek başkan olacakmış. Eski savcı ve avukat Reşat Petek’i nereden tanıyoruz? Kamuoyunda tanınırlığını Gülen cemaatinin yürüttüğü davaları canhıraş bir şekilde savunmasına borçlu. Muhtemelen milletvekilliğini de. 
Kendisi şu sözlerin sahibi: “Hakkında açılan tüm davalardan, Sayın Fethullah GülenHocaefendi’nin beraat etmesine ve bu beraat kararının kesinleşmesine rağmen, Ergenekon yapılanmasının parlamentodaki uzantıları tarafından ‘çete’ diye hakkında Meclis kürsüsünden konuşma yapanlar oldu.” 
Yani geçmişi hocasını savunmak ve hocasına karşı çıkanları Ergenekoncu ilan etmekten ibaret. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Tutuklu yargı 05 Eylül 2018 | 8.138 Okunma Ete doyan vatandaş balığa yöneliyor 30 Ağustos 2018 | 2.738 Okunma Kimiz biz? 29 Ağustos 2018 | 7.497 Okunma Trump gidiyor mu? 23 Ağustos 2018 | 6.630 Okunma Milli birlik 22 Ağustos 2018 | 195 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar