Sigara sağlığa zararlıdır

Herhalde sigaranın sağlığa zararı bilimsel olarak ispat edileli çok oluyor. Ben çocukken otobüslerde dahi içilebilen sigara bugün dünyanın birçok yerinde kapalı alanlarda yasak. Makul ve mantıklı...

Herhalde sigaranın sağlığa zararı bilimsel olarak ispat edileli çok oluyor. Ben çocukken otobüslerde dahi içilebilen sigara bugün dünyanın birçok yerinde kapalı alanlarda yasak. Makul ve mantıklı insanların ise buna bir itirazı yok. 
Skandal fetvaların adamı Hayrettin Karaman sağ olsun, insanlığın tümünün üzerinde uzlaştığı bu tespiti yeniden hatırlattı. Ancak Karaman’ın amacı sigaraya karşı uyarmaktan çok başörtülü kadınların sigara içmesinin engellenmesiydi. 
Sayın Karaman’ın ifadesi şöyle: “Ben başını örten ama göstere göstere sigara içen bir bayan gördüğümde şöyle bir intibaa kapılıyorum: Sanki farklı olanlara şunu diyor: Siz benim başımı örttüğüme bakmayın, benden ümidinizi kesmeyin, sizinle paylaşacağım daha çok şeyim var.” 
Bu sözler haliyle tepki çekti. Sayın Karaman’ın bir özelliği, toplumda rahatsızlık yaratan açıklamalarını beceriksizce izah etmeye çalışarak geri adım atar gibi yapmasıdır. Bu değerli fıkıh âlimi, daha önce de kendi inandığı şekilde inanmayanlara “ayrı mekânlar ihdas edilmesi” gerektiğini düşündüğünü söylemişti. Tepkiler üzerine “genelevleri” kastettiğini belirtmişti. 
Bu defa da sigara içen başörtülü kadınların “paylaşacağı daha çok şey” lafı başına bela oldu. Karaman’ın ifadesini açıklarken saçmalaması daha öncekileri aratmadı. 
Efendim “iffet gevşekliği” manasına gelecek şeyler söylememiş, sigara içen başörtülü kadınların başı açık olan ve topluma yabancı kesime “bendenümidinizi kesmeyin” mesajı verdiğini düşünüyormuş. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Tutuklu yargı 05 Eylül 2018 | 8.136 Okunma Ete doyan vatandaş balığa yöneliyor 30 Ağustos 2018 | 2.734 Okunma Kimiz biz? 29 Ağustos 2018 | 7.497 Okunma Trump gidiyor mu? 23 Ağustos 2018 | 6.630 Okunma Milli birlik 22 Ağustos 2018 | 195 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar