Zeytindağı

Ege Adaları’na giderken yanıma (Türkçe olarak) sadece Falih Rıfkı Atay’ın Zeytindağı’nın bir yeni baskısını (Pozitif Yayınları, 2018) almıştım. İki kütüphanemde de...

Ege Adaları’na giderken yanıma (Türkçe olarak) sadece Falih Rıfkı Atay’ın Zeytindağı’nın bir yeni baskısını (Pozitif Yayınları, 2018) almıştım. İki kütüphanemde de Zeytindağının birçok baskısı vardır. Sayfalarının boş yerleri notlarımla doludur.

***

Yanımda götürdüğüm kitabın içinden bir fotokopi çıktı. Bildiğim ve beni içeriğiyle çok onurlandıran bir yazı:
Haftalık Bağımsız dergisinde (1-7 Kasım 2013; Sayı: 42) Esin Yüksel Dalay’a konuşan 91 yaşındaki ünlü gazeteci Bedii Faik yazarlarımız için ilginç değerlendirmeler yaptı:
‘...Orhan Kemal’i ben canlandırdım, ölecekti. Yaşar Kemal’in İnce Memed’inin müsebbibi de benim. Ona kalsa müstear isimle yayımlayacaktı ve bugünkü Yaşar Kemal olamayacaktı. Özdemir İnce’nin şiirlerini severdim şimdi de yazılarını seviyorum. Hürriyet’ten çıkardılar şimdi Aydınlık’ta yazıyor. Atatürk devrimlerini Falih Rıfkı’dan (Atay) sonra, Tevhidi Tedrisat’ı en iyi, en anlamlı yazan yazar. Başına bir şey geleceğinden korktuğum, adalete muhatap olur diye düşündüğüm insanların başında geliyor...’ ”

***

Bedii Faik, benim lise yıllarımda izlediğim gazete yazarlarından biriydi. Beni gazete yazılarımdan tanıyor olmasını düşünebilirdim ama şiirlerimle tanımasına çok şaşırdım. Adımı “Devrimci Cumhuriyet”in yazarı Falih Rıfkı Atay’ın yanında anması da benim için büyük bir onur. Benim de “Devrimci Cumhuriyet”in yazarı olma yolunda olduğumu söylüyor.

***

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
3 Kasım 2002’den 31 Mart 2024’e 29 Mart 2024 | 112 Okunma Kürt sorunu bilmecesi nedir? 26 Mart 2024 | 432 Okunma Yerli ve milli 24 Mart 2024 | 249 Okunma Devlet hata yapamaz 22 Mart 2024 | 128 Okunma Halvette düzenlenen işret meclisleri 19 Mart 2024 | 390 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar