Varlık Vergisi’ne karşı değerli Konut Vergisi

“Ortak Akıl”, “Devlet Aklı”gibi faşizan deyişleri ağzından düşürmeyen; “Hükümet” diyeceğine “Devlet” diyen; “Biz”li konuşarak Başyüce’nin yanlış işlerine ortak olan CHP’nin ileri gelenleri, aynı dikkat ve ısrarı, Cumhuriyetin kurucularını (Cumhuriyet’in Üç Fedaisi) ve devrimini korumakta, ne yazık ki göstermiyorlar.

CHP milletvekili ve Genel Başkan Baş Danışmanı Erdoğan Toprak, R.T. Erdoğan hükümetinin Değerli Konut Vergi projesini eleştirmek için, “77 yıl önceki Varlık Vergisi’nin adını değiştirip DKV yaptılar. Atılan taş ürküttükleri kurbağaya değmeyecek” demez mi? Ardından, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da bu örneğin üzerine balıklama atladı. Anlaşılan o ki bu iki muhteremin de parti tarihlerinden ve Varlık Vergisi’nin gerekçesinden haberleri yok.

***

Varlık Vergisi, İkinci Dünya Savaşı’nda zor durumda bulunan devlete gelir sağlamak için konuldu. Vergi din, dil ve ırk ayrımı yapmıyordu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
R.T. Erdoğan ve din işleri 23 Nisan 2024 | 309 Okunma R.T. Erdoğan Öğrenim Birliği’ne karşı 21 Nisan 2024 | 142 Okunma R.T. Erdoğan ve 27 etnik grup 19 Nisan 2024 | 259 Okunma Sorumluluk 16 Nisan 2024 | 99 Okunma TBMM başkanı ve 1921 Teşkilat-ı Esasiye Kanunu 14 Nisan 2024 | 111 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar