Türkiye böyledir işte!

Bazı anlar vardır ki onunla ancak şiir çiftleşebilir. O günleri yaşıyoruz. Yıllar önce Palermo’da (Sicilya, İtalya) yaptığım konuşma bitince, bir genç kız bu hız ve internet...

Bazı anlar vardır ki onunla ancak şiir çiftleşebilir. O günleri yaşıyoruz. Yıllar önce Palermo’da (Sicilya, İtalya) yaptığım konuşma bitince, bir genç kız bu hız ve internet çağında, şiir okurları da azalmışken, neden şiir yazdığımı sormuştu.
Ben de şöyle cevap vermiştim: “Bir gün senin gibi güzel bir kız bir şiire ihtiyaç duyarsa, arayıp hazırda bulsun diye!..” demiştim.
Biraz sonra okuyacağınız şiiri 6 yıl önce “Gezi Günleri”nde yazmıştım. “Kara Delikte Bir Yolculuk” adlı kitabımda yayımlandı (Kaynak Yayınları). Bu günler onu okumanın tam sırası olduğunu düşünüyorum. Seçim oyunlarının uzmanı AKP’nin itiraz çamuruna yatmasına gelince: Mıntıka temizliği yapmak ve belge imhası için zaman kazanmak!

***

TERSİNE YA DA SAPKIN AYETLER (XII)

“Sinirlenince çok güzel oluyorsun Türkiye!”

Direnirken, dikiş dikerken, yemek pişirirken çok güzel oluyorsun;
kirvem, eniştem, dünürüm, damadım, gelinim,
sevgilim Türkiye yetmiş beş yaşında;
konuşurken, sevişirken, öpüşürken, gebe kalırken, çocuk doğururken
çok güzel oluyorsun Türkiye;
beni eğlendiriyorsun Türkiye; şaşırt beni Türkiye;
gaz bulutlarının arasında, sokak aralarında, su oklarının altında
çok çapkın oluyorsun Türkiye; beni şaşırtıyorsun Türkiye;
gel meyhaneye gidelim, aznif oynayalım, orman yangını söndürelim Türkiye.

Türkiye olduğun zaman çok güzel oluyorsun Türkiye;
...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
R.T. Erdoğan ve 27 etnik grup 19 Nisan 2024 | 251 Okunma Sorumluluk 16 Nisan 2024 | 98 Okunma TBMM başkanı ve 1921 Teşkilat-ı Esasiye Kanunu 14 Nisan 2024 | 109 Okunma Sanki düşman işgali 12 Nisan 2024 | 181 Okunma Şeriat mahkemelerinin kaldırılması 09 Nisan 2024 | 97 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar