Müslüman dünyası neden geri kaldı?

Daha kuruluş döneminde ayarı bozuk olduğu için geri kaldı. Hz.Peygamber’in eceliyle ölümünden sonra dört halife geldi: Ebubekir, Ömer, Osman ve Ali. İlk halife Ebubekir dışında öteki üçü...

Daha kuruluş döneminde ayarı bozuk olduğu için geri kaldı. Hz.Peygamber’in eceliyle ölümünden sonra dört halife geldi: Ebubekir, Ömer, Osman ve Ali. İlk halife Ebubekir dışında öteki üçü öldürüldü. Ömer’i bir Hırıstiyan, Osman ve Ali’yi bizzat Müslümanlar öldürdü. Şunu iyi bilelim: Her din bir siyasal partidir; siyasal partilerde olduğu gibi içinde fraksiyonlar, klikler ve hizipler vardır. Sadece isimler değişiktir: Bunlara mezhep, tarikat ve cemaat denir. Bunlar mensubu oldukları dini mükemmelleştirmek için değil, iktidar, dünya nimetleri ve servete sahip olmak için ortaya çıkmıştır.
Bu girişten sonra zuladan eski bir yazımı çıkartıp ibretlik bir alıntı yaparak devam edeceğim:

***

Yeni bir Soğuk Savaş (1)
Meğer ben yıllardır İslam düşmanı imişim de bundan haberim bile yokmuş; meğer ülkenin bütün geçmişi karanlık uyanıkları biliyormuş gerçeği. İlan ederek yüzüme vuruyorlar.
Meğer ülkenin bütün “Komünizmle Mücadele Dernekçileri”, Milliyetçi Mukaddesatçıları, Türk-İslamcıları, tarikatçıları, ezcümle laik Cumhuriyetin bütün düşmanları gerçeği (!) biliyorlarmış.
Ne yaptım ben? “Kuran’ın inmesinden bu yana yapılan bütün bilimsel keşiflerin kutsal kitapta yeri olduğu” iddialarının gülünç olduğunu yazdım. Kuran’dan önce yapılan bütün bilimsel keşiflerin yerinin “nerede” olduğunu sordum. Örneğin tekerleğin keşfinin, evcil hayvanların neredeyse tamamının evcilleştirilmesinin nerede yeri var?
Düşünelim: Evcil hayvanlar Bereketli Hilal’de yani Suriye, Irak ve Türkiye’nin güneydoğusunda evcilleştirildi. Sulu tarım gene bu bölgede uygulanmaya başladı. Peki bu bölge günümüzde neden geri kalmış? Bunu da sordum.

***

Başka bir şey daha sordum? Kuran Hz.Muhammet’e ciltli ve birinci hamura basılı olarak inmedi. Hz.Muhammed inen vahiyleri söyledi, söylediklerini Vahiy Kâtipleri değişik maddelerin üzerine yazdı ve hafızlar tarafından ezberlendi. İnen ayetler Hz.Muhammet hayattayken Kitab halinde toplanmadı, yakınlarının ellerinde toplandı.
Hafızların savaşlarda ölmesi yüzünden ayetleri ezbere bilen hemen hemen kalmadı, hafız ezberleri arasında da farklar vardı. Bunun üzerine Hz.Ömer’in önerisiyle ayetlerin toplanmasına ve Kitab (Mushaf) haline getirilmesine karar verildi ve olanlar işte o zaman oldu. Derlenen ayet toplamında uyuşmazlık çıktı. Eyaletlere gönderilen Kuranlar arasında farklar vardı. Örneğin Irak ve Suriye nüshalarında çelişkiler vardı. Ve bu da iki mezhebin ortaya çıkmasına yol açtı. Bu da yetmedi yorumlar üzerine tarikatlar çıktı.
Ben de bir ayetin içeriğinin Tanrı’nın adalet ilkesini zedelediğini, bunun derleme sırasında yapılan katkılardan kaynaklanabileceğini yazdım.
Adamın biri(2) beni “İslam Düşmanı” komünist olmakla suçladı. Olup-olmamayı bir yana bırakalım, komünizm artık yasalarımızda suç olmaktan çıktı. Türkiye’de bir partisi bile var. Kuran’dan komünizm çıkarmak benim ilkelerime aykırı. Çünkü kutsal Kuran’ın yeryüzü işlerine karıştırılmasına, bu işlere referans yapılmasına karşıyım ve bu nedenle de “laik”im. İnsan haklarını, özgürlük sorunlarını, emek/sermaye ilişki ve çelişkilerinin Anayasa ve yasaları ilgilendirdiğini savunurum (...).

***

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
R.T. Erdoğan ve din işleri 23 Nisan 2024 | 309 Okunma R.T. Erdoğan Öğrenim Birliği’ne karşı 21 Nisan 2024 | 142 Okunma R.T. Erdoğan ve 27 etnik grup 19 Nisan 2024 | 259 Okunma Sorumluluk 16 Nisan 2024 | 99 Okunma TBMM başkanı ve 1921 Teşkilat-ı Esasiye Kanunu 14 Nisan 2024 | 111 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar