Kuzu’ya aferin

Bu Bay Kuzu sahiden anayasa hukuku uzmanı mı? Tevhid-i Tedrisat Kanunu’nu biliyor mu? Peki, ne biliyor? Ancak Bay Kuzu’ya Cumhuriyeti ve Atatürk’ü mutlaka öğretmeli. Akademik unvanının hiçbir önemi yok!

Basından: “Ceza hukukçusu Prof. Ersan Şen’in Haber Global programına konuk olan eski AKP milletvekili Prof. Burhan Kuzu çarpıcı açıklamalar yaptı. Programa ‘Tarikatlar kapatılmalı mı?’ tartışması damga vurdu. Tekke ve zaviyeler için ‘Bu bir sosyolojik ihtiyaçtır’ diyen Kuzu şunları söyledi: İlla zorunludur, mutlaka tarikatlarla dini ibadetler, vecibeler yerine getirilir diye bir kastım yok. Tarikat, Allah’a giden yol olarak kabul edilir. Genel olarak masum olduğunu düşünürüz. Ama bugün için deniliyor ki bunlar ticaretle uğraşıyor, holding sahibi olmuşlar. Bunlar da doğru olabilir hepsini kast edemem ama... Bu bir denetim meselesidir. Diyanet tarikatları denetleyemez.”

***

Kuzu Bey devam ediyor “Hükümetin hatası var bizim de kendi çapımızda mutlaka hatamız var” dedi ve tarikatların kapatılmasını doğru bulmadığını ifade etti. Kuzu, “Toptan reddi, kapatmayı doğru bulmam. Bu sefer merdiven altına giderler. Her tarikatı aynı kefeye koyamayız” dedi. Şen’in “Tarikatlar okul açmalı mı, eğitim öğrenim vermeli mi” sorusuna ise Burhan Kuzu, şöyle yanıt verdi: “Tarikat olarak değil, özel okullar yok mu? Var. Birçok cemaatin kolejleri var. Devlet denetliyor, denetlesin. Vakıf adı altında, diyelim bir tarikatın vakfı varsa okul açmışsa bırak açsın. Bana ne engeli var? Ne yapsın ki onun ne zararı var? Cemaat olarak açmıyor, vakıf olarak açıyor. Bunları denetleyeceksiniz.” (Sözcü,14 Eylül 2020)

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Maçı hakem bitirir 26 Nisan 2024 | 186 Okunma R.T. Erdoğan ve din işleri 23 Nisan 2024 | 310 Okunma R.T. Erdoğan Öğrenim Birliği’ne karşı 21 Nisan 2024 | 143 Okunma R.T. Erdoğan ve 27 etnik grup 19 Nisan 2024 | 259 Okunma Sorumluluk 16 Nisan 2024 | 99 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar