Korona aşısı neden bulundu?

Özlem Türeci ve Uğur Şahin adlı iki bilimci, söz konusu aşıyı Türk oldukları için mi, yoksa bilimci oldukları için mi buldular? Bu soruyu “bir kısım” basının ahmaklığından dolayı soruyorum.

Bir arkadaşım mesaj göndermiş: Adamın biri kürsüde Almanca konuşuyor. Konuşması bitince bol bol alkışlandı. Alkışlama sürerken görüntünün üzerine büyük harflerle “ADAMSIN” yazısı bindi. Konuşan adamın kim olduğunu, ne dediğini, Ülker’in öğrencisi olup şu anda Almanya’nın bir üniversitesinde dekan olan işçi kızına sordum. Hemen cevap gönderdi:

***

“Konuşan adam, Armin Laschet, Kuzey Ren Westfalya Eyaleti Başbakanı. Aynı zamanda CDU’nun beş genel başkan yardımcısından biri, yani hükümetteki partinin en önemli adamlarından. Irkçı bir parti AfD’yi eleştirirken korona aşısı geliştiren BioNTech şirketinin kurucularından Uğur Şahin için şöyle diyor: ‘Güzel olan, bu eyaletten, Kuzey Ren Westfalya’dan olması… 1965’te Türkiye’nin güneyinde doğan, dört yaşında buraya gelen, babası Ford fabrikasında işçi olan bu kişi, burada eğitim görmüş, Erich Kästner Lisesi’nden mezun olmuş -bu okulda okuyan ilk Türk göçmen işçi çocuğuymuş ve orayı da birincilikle bitirmiş- bu kişi, şimdi hepimiz için bir aşı geliştirdi... Siz, (AfD’ye sesleniyor) bu salonun sağ kenarında oturan arkadaşlar! Bundan sonra uyum konusunu gündeme getirdiğinizde böyle insanları düşünün lütfen. Biz, iyi ki gelmişler ve iyi ki bu başarıları elde etmişler’ diyoruz!”

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
R.T. Erdoğan ve din işleri 23 Nisan 2024 | 302 Okunma R.T. Erdoğan Öğrenim Birliği’ne karşı 21 Nisan 2024 | 141 Okunma R.T. Erdoğan ve 27 etnik grup 19 Nisan 2024 | 259 Okunma Sorumluluk 16 Nisan 2024 | 99 Okunma TBMM başkanı ve 1921 Teşkilat-ı Esasiye Kanunu 14 Nisan 2024 | 111 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar