Hımardan Soutiens-Gorge’a (*)

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Nur suresi 31. ayetiyle ilgili tefsirinde şöyle bir bölüm var...

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Nur suresi 31. ayetiyle ilgili tefsirinde şöyle bir bölüm var:

“İslam öncesinde kadınların ‘baş, boyun, gerdan ve kısmen göğüsü’ açık bırakmaları âdet olduğu halde bu yerlerin kapatılmasının emredilmiş bulunmasıdır; yani hâkim örf, iffeti korumak bakımından uygun bulunmamış ve değiştirilmiştir.”

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın tefsirinde çok ayıplı bir tahrif ve yalan var: İslam öncesi dönemde Arap kadınların boyun, gerdan ve göğüsleri açıktı ama coğrafi bölge ve iklim koşulları nedeniyle başları “hımar” adı verilen örtüyle zaten kapalıydı. Geleneksel hımarın İslam dininin bir buyruğu olması gerçekdışıdır, tahrif ve kuyruklu yalandır! Ben bu yalanı bozmaya çalışıyorum. Kadınların başını örtmesi Kuran kaynaklı değildir, siyasal İslamcı bir dayatmadır. Türban, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devletini yıkmanın aracı olarak kullanılmaktadır. Öyle ki AKP kendi saflarında olmayan türbanlıyı düşman saymaktadır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
R.T. Erdoğan ve din işleri 23 Nisan 2024 | 308 Okunma R.T. Erdoğan Öğrenim Birliği’ne karşı 21 Nisan 2024 | 142 Okunma R.T. Erdoğan ve 27 etnik grup 19 Nisan 2024 | 259 Okunma Sorumluluk 16 Nisan 2024 | 99 Okunma TBMM başkanı ve 1921 Teşkilat-ı Esasiye Kanunu 14 Nisan 2024 | 111 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar