Harika İşler Şatosu

Cumhuriyet yazarı Özdemir İnce bu hafta 'Harika İşler Şatosu' başlıklı yazısını kaleme aldı.

Serdar Akinan ile Hayri Demir’in ortak yazdıkları Kartal İmam Hatipliler “Harika İşler Şatosu” (Kırmızı Kedi Yayınları, 2023) kitabı okuyunca AKP’nin ne pahasına olursa olsun iktidarda kalmayı göze aldığını iyice anladım. AKP bırakmak istese bile yarattığı Homo Haramikus buna razı olmayacaktır.

2015 yılında İmam Hatip Saltanatı ve İmamokrasi (Tekin Yayınları) adlı kitabımı yayımladım; kitapta 2003 yılından itibaren AKP eleştirileri yer almakta; 2 Ocak 2003 tarihli yazınının adı “Milli Eğitim Bakanının Dikkatine: İmam Hatip Tuzağı” ama Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden haberim bile yokmuş. Bu ayıp yeter bana!

Bilal Erdoğan, Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi, 1999 Mezuniyet Yıllığı’na “Hayırlısı bu ya bir gün güçlerimizi birleştirip Türkiye’nin Voltran’ını oluştururuz” cümlesini yazmış. Voltran’ın da ne olduğunu bilmiyorum. Cehalet başa bela! Vikipedia’ya baktım, şöyle:


“Voltran oluşturmak ne anlama gelir? Voltran oluşturmak, bu beş aslanın bir araya gelerek büyük bir robot oluşturması anlamına gelmektedir. Bu sayede aslanlar çok daha güçlü bir yapı haline gelebilmektedirler. Çok daha güçlü düşmanlara karşı kolaylıkla savaşabilmektedirler.”

Bu Bilal de hiç boş değil, babasının yerine geçebilir. Bizden izin alacak değil ya!

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Eskiye dönüş 28 Nisan 2024 | 106 Okunma Maçı hakem bitirir 26 Nisan 2024 | 195 Okunma R.T. Erdoğan ve din işleri 23 Nisan 2024 | 311 Okunma R.T. Erdoğan Öğrenim Birliği’ne karşı 21 Nisan 2024 | 145 Okunma R.T. Erdoğan ve 27 etnik grup 19 Nisan 2024 | 261 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar