Hacıyatmaz ya da Fırdöndü taifesi

Aradığım Hacıyatmaz tanımlarını Ekşi Sözlük’te buldum: HACIYATMAZ: “Dibindeki ağırlık sayesinde ne şekilde bırakırsan bırak hep dik kalabilen oyuncak.”

Güç durumlardan kurtulmasını bilen becerikli, devrilemeyen kimse.
FIRDÖNDÜ: Döneklik ustalarını tanımlamak için kullanılır.

***

Benim bugünkü hedef tahtamda olanlar daha çok karyokinez (çekirdek) bölünmeyle çoğalan amiplere benziyorlar ama Hacıyatmaz ve Fırdöndü özellikleri de var.
2002’de Refah Partisi’nden kopup AKP’yi kurarken “Biz Refah gömleğini çıkardık” diyenlere, ben, “Refah ruhu bir gömlek gibi çıkartılamaz, o deridir; yüzülür, soyulur” diyordum. Bu cümleyi günümüze kadar yüzlerce kez tekrarladım.
Şimdi AKP’den ayrılıp yeni partiler kurmak isteyenler AKP ruhunu bir gömlek gibi çıkaramazlar. AKP’lilik fil derisi gibidir, kurtulamazlar.
Yağma yok! En azından beni tongaya düşüremezler. AKP’den çıkacak partiler amipin karyokinez bölünmesidir: AKP’den AKP çıkar.

***

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Maçı hakem bitirir 26 Nisan 2024 | 186 Okunma R.T. Erdoğan ve din işleri 23 Nisan 2024 | 310 Okunma R.T. Erdoğan Öğrenim Birliği’ne karşı 21 Nisan 2024 | 143 Okunma R.T. Erdoğan ve 27 etnik grup 19 Nisan 2024 | 259 Okunma Sorumluluk 16 Nisan 2024 | 99 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar