Hacıfışfışlar ve monşerler

Okuyacağınız yazıyı 11 Haziran 2006 günü “Monşerler ve  Hacıfışfışlar” adıyla Hürriyet gazetesinde yayımlamıştım. Şu günler gerekli gördüğüm için başlığı tersine çevirerek yayımlıyorum...

Okuyacağınız yazıyı 11 Haziran 2006 günü “Monşerler ve  Hacıfışfışlar” adıyla Hürriyet gazetesinde yayımlamıştım. Şu günler gerekli gördüğüm için başlığı tersine çevirerek yayımlıyorum:

***

Monşerler ve hacıfışfışlar

 “Hacıfışfışlar” Dışişleri Bakanlığı mensuplarına yani “Hariciyeciler”e “Monşer” (Mon Cher) derler hakaret olsun diye, ama Hariciyeciler kimseye “Hacıfışfış” demezler. 

*

Bu benim tarzım: Gündemden düştüğü ve unutulur gibi olduğu zaman bir konu hakkında yazmak hoşuma gidiyor. Hacıfışfışlar, Türk Silahlı Kuvvetleri’ni ve Dışişleri Bakanlığı’nı ele geçirmek isterler. TSK, Hacıfışfışların fesadengiz amaçlarını çok iyi bildiği için, yönetmelik ve özel yöntemlerle kendini korumayı başarmaktadır. Dışişleri Bakanlığı, TSK kadar koruyucu donanımlı olmasa da Bakanlığın cumhuriyetçi meslek gelenekleri ciddi sızmalara engel olmaktadır. Monşerlik fitnesinin gerçek nedeni budur. Yoksa, hariciyecilik ya aile geleneğidir ya da mensuplarının çoğunun ailesi öğretmen, memur ve orta sınıf gruplarındandır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kürt sorunu bilmecesi nedir? 26 Mart 2024 | 430 Okunma Yerli ve milli 24 Mart 2024 | 248 Okunma Devlet hata yapamaz 22 Mart 2024 | 128 Okunma Halvette düzenlenen işret meclisleri 19 Mart 2024 | 390 Okunma Şarap meclisi nasıl kurulur? 17 Mart 2024 | 203 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar