Geçmişe mazi yenmişe kuzu

“Geçmişe mazi yenmişe kuzu denir” derler ama geçmişin hesabını, kuzunun bedelini ödemeden temize çıkıp ortalıkta dolaşamazsın gardaş!

30 Haziran 2019 tarihli birkaç gazetede, Ali Babacan’ın kuracağı partinin adının “Özgürlük ve Hukuk Partisi olacağını; emekli Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün ‘Mutlak otorite sürdürülebilir değildir’ ” buyurduğunu; AKP Grup Başkanı Naci Bostancı’nın “Sistemi rehabilite etmek gerekiyor” dediğini okuyunca, acaba bugünkü yazımın adını “Geçti Bor’un pazarı sür eşeğini Niğde’ye” koymak daha iyi olur mu, diye düşündüm. Ama parti kuracaklar arasında bir de stratejik körlüğün yazarı Ahmet Davutoğlu da var.

***

Bu acaip durumu Prof. Dr. Ahmet Mumcu’nun Türkler; Devlet ve Hukuk (Turhan Kitabevi) adlı kitabından bir alıntı yaparak örneklemek istiyorum.
“Aşağıda verdiğimiz olay çöküş nedenlerinden birini çok açık bir biçimde anlatmaktadır: Fazıl Ahmet Paşa ile zamanının şeyhülislamı Bursalı Esiri Mehmet Efendi birlikte padişahın (IV. Mehmet) huzurunda bulundukları sırada Köprülü Mehmet Paşa’dan bahis açılınca şeyhülislam:

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
R.T. Erdoğan ve din işleri 23 Nisan 2024 | 242 Okunma R.T. Erdoğan Öğrenim Birliği’ne karşı 21 Nisan 2024 | 141 Okunma R.T. Erdoğan ve 27 etnik grup 19 Nisan 2024 | 259 Okunma Sorumluluk 16 Nisan 2024 | 99 Okunma TBMM başkanı ve 1921 Teşkilat-ı Esasiye Kanunu 14 Nisan 2024 | 111 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar