Galatasaray-Bayern Münih maçı

Cumhuriyet yazarı bu hafta 'Galatasaray-Bayern Münih maçı' başlıklı yazısını kaleme aldı.

Hürriyet’te yazmaktaydım. Genel yayın yönetmeni Ertuğrul Özkök, nereden aklına geldi bilmem Galatasaray’la ilgili bir dizi yazı (söyleşi) hazırlamamı istedi. Ben dediğini yaptım, başta teknik direktör Mircea Lucescu olmak üzere kaptan Bülent Korkmaz ve futbolcularla görüştüm. “Anka Kuşu” başlıklı yazı dizisi 19, 20, 21 ve 22 Kasım 2001 günlerinde yayımlandı. Gazete bu günlerde 30 binden daha fazla günlük ek satış yaptı. Bu başarı üzerine Fenerbahçe ve Beşiktaş (Sedat Ergin) dizi yazıları izledi.

Benim yazıdan önce spor basınında “mujik” muamelesi gören Lucescu’nun gerçek kimliği ortaya çıktı. Adam üniversite öğrenimi görmüş, üç-dört dil bilen tam takım bir “entelektüel” idi. Bir filozoftu. Daha sonra Lucescu ile sıkı dost olduk. Beşiktaş teknik direktörü olduğu zaman da konuşma yaptım. 19 Mayıs 2002 tarihli Hürriyet Pazar’ın kapağında Lucescu ile fotoğrafımız vardır. Başka bir yerde, 19 Kasım 2001 günü, şöyle bir yazım var:

"Üstelik, görünüş olarak Fatih Terim’in asla yerini tutamayacak bir Rumen çalıştırıcı getirilmişti. Zavallı Lucescu, Hagi’nin elinde oyuncak olacaktı... Galatasaray, Fatih Terim’in öğrettiği futbolu unutup sıradanlaşacaktı... Öngörülerin ilk bölümü gerçekleşmedi: Galatasaray, Real Madrid’i Monaco’da altın golle yenip Süper Kupa’yı kazanıverdi. Herkes şaşırdı. Galiba şu Lucescu futboldan biraz anlıyordu. Ama hiç kimse adamcağızın biyografisini merak etmedi. Galatasaray, bu karizma yoksunu adamla, geçen yıl benzersiz bir başarıya ulaştı ve Şampiyon Kulüpler Kupası’nda çeyrek final oynadı. Şansı biraz yaver gitseydi, yarı final de final de oynayabilirdi."

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Vehbi’nin kerrakesi 17 Mayıs 2024 | 161 Okunma ‘Manevi yeterlilik’ demek ne demek? 14 Mayıs 2024 | 191 Okunma Anayasadan önce 12 Mayıs 2024 | 103 Okunma RTÜK ve tasarlanmış suikast 2 10 Mayıs 2024 | 169 Okunma RTÜK ve tasarlanmış suikast (1) 07 Mayıs 2024 | 105 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar