Eren okula gidiyor

Eren Bey dokuz yaşında, benim arkadaşım. Babası doktor, annesi Ülker İnce’nin Boğaziçi Üniversitesi Çeviribilim Bölümü’nden öğrencisi. Şimdi “Prof. Dr.” unvanlı üniversite öğretim üyesi. Eren’le sekiz yıldır arkadaşız.

Eren Bey dokuz yaşında, benim arkadaşım. Babası doktor, annesi Ülker İnce’nin Boğaziçi Üniversitesi Çeviribilim Bölümü’nden öğrencisi. Şimdi “Prof. Dr.” unvanlı üniversite öğretim üyesi. Eren’le sekiz yıldır arkadaşız. Annesi bana onun okul hayatı hakkında rapor verir. Ne de olsa Eren Bey’in “fahri dede”siyim.

***

Eren, bir devlet okuluna gidiyor, zaten Almanya’da özel okul yok denecek kadar az. Eren’in sınıfı müzik ağırlıklı bir sınıf, müzik odalarında, Steinway and Sons kuyruklu piyano var ve bütün öğrenciler bir müzik aleti çalıyor. Normal zamanda öğrenciler yılda 50 konser veriyor.

***

Ders kitapları, ders yılının başında okul tarafından dağıtılıyor, satın almak diye bir şey yok. Ödünç veriliyor demek daha doğru olur aslında. Çocuklar, kitapları kaplamak ve kapağın içindeki etikete tarih ve ad yazmak zorunda. Temiz kullanıp yıl sonunda geri verecekler ki bir sonraki yıl başka bir öğrenci o kitabı kullanabilsin.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sorumluluk 16 Nisan 2024 | 97 Okunma TBMM başkanı ve 1921 Teşkilat-ı Esasiye Kanunu 14 Nisan 2024 | 108 Okunma Sanki düşman işgali 12 Nisan 2024 | 181 Okunma Şeriat mahkemelerinin kaldırılması 09 Nisan 2024 | 97 Okunma İster anla ister anlama 07 Nisan 2024 | 158 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar