Einstein imam hatipte okusaydı

Einstein imam hatipte okusaydı

AKP aklı, bütün başarılı öğrencileri imam hatip okulları adlı medreselerinde toplamak için türlü desiselere başvuruyor. Böylece dindar ve kindar bilim insanı, felsefeci, yazar ve sanatçıları yaratarak tek eksilerini (!) kapatacaklar! Değil günümüzün en başarılı çocuklarını, Thales, Pisagor, Arşimet, Newton, Kopernik, Galileo, Darwin, Einstein, Stephen Hawking; Biruni, Cezeri, Harezmi, İbni Haldun, İbni Sina, Ali Kuşçu, Farabi, Cahit Arf, Hulusi Behçet, Aziz Sancar vb. gibi geçmişin ve günümüzün dâhilerini bile AKP’nin imam hatiplerine doldursanız sonunda ancak dinbaz, kötü siyasetçi ve haramzade müteahhit yetiştirebilirsiniz. Çünkü günümüzün sünnetçi Gazalileri tarafından akılları ve imgelem güçleri sünnet edilir. Akıl ile inanç, çiftleşmezler.

Bilimin kaynağında kör inanç ve vahiy yoktur, akıl vardır. Bilim ve sanatın Tanrı ve dinle doğrudan, dolaylı-dolaysız bir ilişki ve sorunu yoktur ama din adamıyla (ruhbanla) ve dinbazla sorunu vardır. Tanrı ve din “insan” değildir ama rahip, haham, imam ve dinbaz “insan”dır. Hadi meslekleridir diye rahip, haham ve imamı idare edelim ama dinbaz  neyin nesi, kimin fesi oluyor? Dinbaz, dinin yozlaşmış, kokuşmuş materyalist ürünüdür. İnsanları uyutmak için imam hatip okulları açar, çiftlik ve inek banklar kurar. Tanrı ve din, bilimsel akıldan gocunmaz ama dinbaz, engizisyon mahkemeleri kurup bilim insanlarını ateşlikte yakar, zulmeder; (İskenderiyeli Hypatia, Sokrates, Pisagor, Galileo, Kopernik, Newton, Darwin, Lavoisier, Bruno, Bacon vb.) Hallac-ı Mansur gibi derisini yüzer, türlü çeşitli zulümler eder. (İbni Sina, Suhreverdi, El Kindi, Farabi vb.)

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bilimin dine dinin bilime ihtiyacı yok (2) 26 Temmuz 2024 | 150 Okunma Bilimin dine, dinin bilime ihtiyacı yok (1) 23 Temmuz 2024 | 2.496 Okunma Fransa’da sol rüzgâr 21 Temmuz 2024 | 89 Okunma Kararsızlar yığışımı 19 Temmuz 2024 | 123 Okunma Demokrasi ve Özgürlükler Günü 16 Temmuz 2024 | 1.311 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar