Cumhurbaşkanı’nın hayal kırıklığı

Cumhurbaşkanı R.T. Erdoğan, Eskişehir’de Odunpazarı Modern Müzesi’nin açılış törenine de katıldı. Erdoğan, burada yaptığı konuşmada şunları söyledi: ***“Türkiye...

Cumhurbaşkanı R.T. Erdoğan, Eskişehir’de Odunpazarı Modern Müzesi’nin açılış törenine de katıldı. Erdoğan, burada yaptığı konuşmada şunları söyledi:

***

Türkiye, geçen 17 yılda her alanda en büyük yatırımlara, en büyük eserlere, en büyük hizmetlere kavuşmuştur. İki konuda nispeten hedeflerimizin gerisinde kaldık; biri insan yetiştirme olan eğitim, diğeri insanı zenginleştirme olan kültür-sanattır. Biz kültürü tıpkı toprak, bayrak, askeri ve ekonomik güç gibi özgürlüğümüzün sembollerinden biri olarak görüyoruz. Kendi tarihine, kültürüne, sanatına, değerlerine sahip çıkmayan bir toplumun bir süre sonra kimliğini kaybetmesi kaçınılmaz. Eğitimi güçlendirmenin yolu bu alanda müdahale eden insanları desteklemekten geçiyor. Devlet olarak bu çerçevede tüm imkânlarımızı seferber ediyoruz.

***

309 bin yeni derslik inşa ettik. Her derslikte öğrencilerimizin eğitim - öğretim görebilmesi için 632 bin yeni öğretmeni göreve başlattık. Pek çok reformu hayata geçirdik. Buna rağmen hâlâ eksiklerimiz olduğunun farkındayız.
Cumhurbaşkanlığı Külliyesi içinde ülkemizin en büyük kütüphanesini inşa ettik. İnşallah 29 Ekim’de bu kütüphaneyi resmen hizmete açmayı planlıyoruz. İstanbul’da da şehrin en büyük tarihi eserlerinden biri olan Rami Kışlası’nı kütüphaneye çeviriyoruz. Televizyondan sinemaya, müzikten bilgisayar oyunlarına kadar popüler kültürün tüm alanlarında içerik üretimine ağırlık veriyoruz. Her yıl takdim ettiğimiz kültür sanat büyük ödülleriyle ülkemiz kültür sanat erbabına desteğimizi gösteriyoruz. Medeniyet demek her şey gibi kültür ve sanatı da yeniden ve yeniden inşa demektir.

***

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
3 Kasım 2002’den 31 Mart 2024’e 29 Mart 2024 | 116 Okunma Kürt sorunu bilmecesi nedir? 26 Mart 2024 | 434 Okunma Yerli ve milli 24 Mart 2024 | 249 Okunma Devlet hata yapamaz 22 Mart 2024 | 128 Okunma Halvette düzenlenen işret meclisleri 19 Mart 2024 | 390 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar