Cennet manzaraları

Üsküdar Üniversitesi Rektörü, psikiyatri profesörü Nevzat Tarhan, çok genç yaşında kanserden hayatını kaybeden güzeller güzeli Neslican Tay’ın ardından, “Neslican Tay kızımız...

Üsküdar Üniversitesi Rektörü, psikiyatri profesörü Nevzat Tarhan, çok genç yaşında kanserden hayatını kaybeden güzeller güzeli Neslican Tay’ın ardından, “Neslican Tay kızımız çok çile çekti ama ümidini kaybetmedi. Ölümle yüzleşebilseydi, ölüm bilincine sahip olsaydı, seküler dünyanın dünyasallaşma rüzgârına kapılmasaydı, dinlerin hayata anlam katma ve teselli gücünden faydalanabilseydi hastalığı düşman gibi görmezdi diye düşündüm” diye tivitir mesajı döktürmüş.

***

Neslican Tay, ölümle harbi yüzleştiği için “Ben bacaktan ibaret değilim” diyebilecek yüksek hayat bilgi ve ilgisine, ölüm bilincine sahip çok genç bir insan! Ama Nevzat Tarhan bunu anlayabilecek entelektüel düzeyde biri değil.
Nevzat Tarhan’ın sandığının aksine, çağının çağdaşı (seküler) bir dünya gerçekten yaşanılası bir dünyadır. Dinler öteki dünyaya odaklı olduğu için hayata anlam katmak bir yana “fani” saydığı hayatı anlamsızlaştır. Dinler, Marx’ın da dediği gibi, sınıf bilincinden yoksun, kader mahkûmu insanın tesellisidir, afyonudur. Aslına bakarsanız, bilimi, dinin teselli gücünden umudu kesmiş insan başlatmıştır.
***
Nevzat Tarhan türü zihniyet yapısını çok iyi biliriz: Freud’un peşinden giderek, İslamın aforoz ettiği bir mesleği (psikanaliz) yaparlar, seküler (çağdaş) bilimin ürünlerini Suudi ve selefi Araplar gibi kullanırlar; kadere başkaldırı bilincinin ürünü olan ilaçları kullanırlar, reçetesini yazarlar, sonrada “seküler” çarşafı altında laik dünyaya bok atarlar.

***

Tektanrılı üç din de gerçek dünyaya sırtlarını dönerek öteki dünyanın övgüsünü, satışını yaparlar; “Bu dünyada çile çekin, yoksul ve aç kalın, öteki dünyada ödüllendirileceksiniz” derler. Tam anlamıyla cambaza bak siyasetidir. Her türlü sömürü, eşitsizlik, adaletsizlik, her türlü zillet karşılığı olarak düzmece bir cennet hayali sunarlar. Kuran’da tahminime göre yüzden fazla cennetle ilgili ayet vardır. Neslihan Tay’ın yitirdiği cennetin nasıl bir belde olduğunu Diyanet tercümesi örnekleriyle bilginize sunuyorum:

***

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
R.T. Erdoğan ve din işleri 23 Nisan 2024 | 246 Okunma R.T. Erdoğan Öğrenim Birliği’ne karşı 21 Nisan 2024 | 141 Okunma R.T. Erdoğan ve 27 etnik grup 19 Nisan 2024 | 259 Okunma Sorumluluk 16 Nisan 2024 | 99 Okunma TBMM başkanı ve 1921 Teşkilat-ı Esasiye Kanunu 14 Nisan 2024 | 111 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar