Barış harekâtı için Fetih suresi

Suriye Barış Pınarı Harekâtı çarşamba günü saat 16’da başladı. Keşke sorun Suriye devletiyle yapılacak diplomatik görüşmelerle barış yolunda çözüme bağlansaydı. Her...

Suriye Barış Pınarı Harekâtı çarşamba günü saat 16’da başladı. Keşke sorun Suriye devletiyle yapılacak diplomatik görüşmelerle barış yolunda çözüme bağlansaydı.
Her olayda kendisine önemli bir pay ayırmak peşinde olan Diyanet İşleri Başkanlığı, Barış Pınarı Harekâtı’nın zaferle sonuçlanması için, perşembe günü sabah namazında yurt genelinde bütün camilerde Fetih suresi okunması ve dua edilmesi talimatı verdi. Dua edilmesi çok doğal ama barış harekâtı adlı bir askeri girişim için Fetih suresinin okunması tam anlamıyla bir skandal!

***

Fetih suresi müşriklere karşı bir savaşla ilgilidir. 16. ayet öyle der: “Ya onlarla çarpışırsınız, yahut onlar Müslüman olurlar.” Türk ordusu dinsizleri Müslümanlaştırmak için mi girdi Suriye’ye. 19, 20 ve 21. ayetlerde “ganimetler”den söz edilir. Türk ordusu ganimet toplamak, yağma için mi gitti Suriye’ye? Harekât karşıtları bu talimattan haberdar olmayacak mı? Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu.

***

“Arap İlkbaharları” konusunda çok yazı yazdım Hürriyet gazetesinde. Biraz anımsayalım:
1-Doğu Bloku’nun dağıtılmasından sonra, dengesiz hareketler yapmaya başlayan Sırbistan, Ukrayna ve Gürcistan gibi ülkelerde renkli devrimler yaptırıldı. Devleti muazzama ve gizli servisler tarafından Sırbistan, Ukrayna ve Gürcistan’da hükümet darbeleri yaptırıldı. Bu yapılanlara “Renkli Devrimler” adı verildi.
2-Bundan sonra sıra Arap Baharları’na geldi: Fas’ı atlayarak Cezayir, Tunus, Libya, Mısır ve Suriye hedefe alındı. Irak zaten cehennemin şubesi olmuştu. Amaç bu ülkelere demokrasi ve ılımlı (ılık) İslam getirmekti. Ne hikmetse, Suudi Arabistan ve Körfez Emirlikleri hesap dışı bırakılmıştı.

***

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sorumluluk 16 Nisan 2024 | 97 Okunma TBMM başkanı ve 1921 Teşkilat-ı Esasiye Kanunu 14 Nisan 2024 | 108 Okunma Sanki düşman işgali 12 Nisan 2024 | 181 Okunma Şeriat mahkemelerinin kaldırılması 09 Nisan 2024 | 97 Okunma İster anla ister anlama 07 Nisan 2024 | 158 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar