‘Ateizmi öldürdük sıra deizmde’

‘Ateizmi öldürdük sıra deizmde’

28 Ekim 2021 tarihli Cumhuriyet gazetemizden, “AKP’li Şenliklioğlu deistlere saldırdı” başlıklı bir haber kesmiştim. Adı geçen yazıcı, ateist ve deistlerin ana ve babalarıyla evlendiklerini ileri sürüyordu. Bir boş zamanımda internete başvurdum, söyledikleri bu kadar değilmiş. Okuyalım:


***

“Ölümüne AK Partiliyim” diyen yazar Emine Şenlikoğlu, katıldığı bir programda deistlere ilişkin olay yaratacak açıklamalarda bulundu. Şenlikoğlu, “Deizmde bir adam kızıyla evlensin hiçbir sakınca yoktur” dedi.

Ateizmin “öldüğünü” öne süren Şenlikoğlu, konuyu “ensest ilişki”ye bağlayarak şunları söyledi:

“Ateizmi öldürdük biz. Şimdi deizmi öldüreceğiz az kaldı. Çünkü ateizm çok mantıksız. Baktılar ateizm bitiyor, deizmi hortlattılar. Dinsiz de demiyorlar, deist diyorlar. Dinsizlik halkımızda kötü bir isimle anılır ya gençler sıcak baksın diye deist diyorlar. Ateizm ve deizm hayvanlık âlemi gibidir. Deizmde bir adam kızıyla evlensin hiçbir sakınca yoktur. Hangi ülkede hatırlamıyorum, bir adam köpeği ile nikâh yaptı.”

Bazı deistlerin ensest ilişkiyi kabul etmediğini dile getiren Şenlikoğlu, “Ama senin inandığın inanç buna karşı değil. Onlar anne babalarıyla evlenebilirler. Deizmde ahlak yoktur. Deizmin ateizmin kendisi bozuk” dedi. Şenlikoğlu, İrem Beyhan’ın “İnançsız bir insan iyi olamaz mı?” sorusuna da “Deizmin kendi içinde çok kibar hanımefendi, beyefendiler olabilir. Ama deizm çok ahlaksız. Her deist ya da ateist kötü olacak diye bir kaide yok. Ben sistemden bahsediyorum. Ben kişilerden bahsetmiyorum. Deist ahlaklı olabilir ama deizm ahlaksız” şeklinde yanıt verdi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
R.T. Erdoğan ve din işleri 23 Nisan 2024 | 309 Okunma R.T. Erdoğan Öğrenim Birliği’ne karşı 21 Nisan 2024 | 142 Okunma R.T. Erdoğan ve 27 etnik grup 19 Nisan 2024 | 259 Okunma Sorumluluk 16 Nisan 2024 | 99 Okunma TBMM başkanı ve 1921 Teşkilat-ı Esasiye Kanunu 14 Nisan 2024 | 111 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar