Allah kimden yana?

Allah kimden yana?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Bursa AKP İl Başkanlığı toplantısında “Sadece bizim yaptıklarımıza bakmayın. Biz kendimiz yapmıyoruz. Biz inanıyoruz ki bize yaptıran Allah’tır, bize yaptıran Allah’tır, bize yaptıran Allah’tır!”ifadelerini kullanmış.

Tehlikeli ve anlamsız bir açıklama. Çünkü İslamın çıktığı yerde Müslümanlar, İslamın son din, Peygamber Hz. Muhammed’in son peygamber, Kuran’ın da son kutsal kitap olduğuna inanırlar. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun ağzından çıkan anlamsız sözler bu “statüko”ya da aykırıdır. AKP’nin, bu partinin genel başkanı R.T. Erdoğan’ın ve de Süleyman Soylu’nun 20 yıldır biriken vukuatlarının sebebi Allah ise yandık ki ne yandık!

“Sadece bizim yaptıklarımıza bakmayın. Biz kendimiz yapmıyoruz. Biz inanıyoruz ki bize yaptıran Allah’tır, bize yaptıran Allah’tır bize yaptıran Allah’tır!” cümlesini ancak suçlular, suçları altında ezilenler kullanır.

Karısını, nişanlısını canavarca öldüren ve “Hep telefonla konuşuyordu hâkim bey, çok kıskandım, kendimi kaybettim, gerisini hatırlamıyorum, çok seviyordum pişmanım” diye kendisini savunmaya çalışan herif, artık Süleyman Soylu’nun izinden giderek “Siz benim yaptığıma bakmayın, bana bu cinayeti işleten Allah’tır. Alın yazım böyleymiş. Yazan da yaptıran da Allah’tır” derse kendisine “Affedersin, kusura kalma kardeş, biz yanlış anlamışız, başka bir şey sanmıştık”mı diyecek Süleyman Bey’in polisi, Abdulhamit Bey’in savcısı? Ve bu duruma muttali olan yani ıttıla kesp eden Umumi Reis Beyefendi bir Başyüce olarak ne yapacak? Ne yapacak, her şey yazılan, yazılmış olan ve yazılırken uygulanmakta olan akıldışı senaryoya uygun. Öyle değil mi?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sorumluluk 16 Nisan 2024 | 97 Okunma TBMM başkanı ve 1921 Teşkilat-ı Esasiye Kanunu 14 Nisan 2024 | 108 Okunma Sanki düşman işgali 12 Nisan 2024 | 181 Okunma Şeriat mahkemelerinin kaldırılması 09 Nisan 2024 | 97 Okunma İster anla ister anlama 07 Nisan 2024 | 158 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar