Adı olmayan millet

Cumhuriyet yazarı Özdemir İnce bu hafta 'Adı olmayan millet' başlıklı yazısını kaleme aldı.

Gazeteci olduğunu iddia eden 15’i TC vatandaşı, biri de Ürdünlü olmak üzere toplam 16 kişi bir video yayımlamışlar. Ortak demeçlerinin yazılı metnini okudum. Bildiri tam anlamıyla bir cahil hezeyanı. Hezeyanın dayandığı anafikir “Millet” kavramı... Bildirinin son bölümünü okuyalım:

“Irkçılık İslamda yasaktır. Biz hep birlikte bir halkız, Türküz, Kürdüz, Arabız, Gürcüyüz ve diğerleriyiz. Hepimiz aynı milletin birer parçalarıyız. Ten rengimiz farklı olsa da kalplerimiz renksizdir. Irkçılık insanlığın ilerlemesini engelleyen bir hastalıktır. Biz Müslümanlar ezelden ebede dek kardeşiz ve öyle kalacağız. Biz tek milletiz.”

Türk Dil Kurumu’na göre “Millet”in tanımı şöyle: “Çoğunlukla aynı topraklar üzerinde yaşayan, aralarında dil, tarih, duygu, ülkü, gelenek ve görenek birliği olan insan topluluğu, ulus.”

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sivil anayasa sefil anayasa 19 Mayıs 2024 | 10 Okunma Vehbi’nin kerrakesi 17 Mayıs 2024 | 161 Okunma ‘Manevi yeterlilik’ demek ne demek? 14 Mayıs 2024 | 191 Okunma Anayasadan önce 12 Mayıs 2024 | 103 Okunma RTÜK ve tasarlanmış suikast 2 10 Mayıs 2024 | 169 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar