CHP’nin ilginç dilekçesi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) gazetelerde kamuoyuna “Sevinmiyoruz, Kahroluyoruz” başlıklı ilginç bir dilekçe yayımladı. Dilekçe, “Birleşmiş Milletler kriterlerine göre hazırlanan İNGEV (İnsani...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) gazetelerde kamuoyuna “Sevinmiyoruz, Kahroluyoruz” başlıklı ilginç bir dilekçe yayımladı. Dilekçe, “Birleşmiş Milletler kriterlerine göre hazırlanan İNGEV (İnsani Gelişme Vakfı) ilçeler raporundaki en iyi 10 belediyenin tamamı CHP belediyesi” cümlesi ile başlıyor ve bu belediyelerin adları sayılıyor: Beşiktaş (İstanbul), Kadıköy (İstanbul), Çankaya (Ankara), Şişli (İstanbul), Nilüfer (Bursa), Muratpaşa (Antalya), Karşıyaka (İzmir), Tepebaşı (Eskişehir), Bakırköy (İstanbul), Maltepe (İstanbul).

***

Daha sonra şikâyet metni başlıyor:
“Normalde çok mutlu olmamız gerekir değil mi? Oysa biz mutlu değiliz, aksine bağrımız yanıyor. Hep kazananı görmek çağımızın hastalığı. Ancak her listenin bir de sonu var.
Aynı raporun alt sıralarının çok büyük bölümü iktidar partisine ait belediyelerde.(*) İyi belediyecilik hizmeti alamayan; parkı, kreşi, etüt salonu olmayan, sosyal desteklerden yeterince yararlanamayan ilçelerde yaşayan, canımız kanımız vatandaşlarımıza ulaşamadığımız için kahroluyoruz. Niye böyle? Niye en mutsuz ilçelerde yıllardır bu beceri yoksunu anlayış seçim kazanıyor? En başarılı belediyecilik CHP tarafından yapıldığı halde, geri kalmış il ve ilçelerin çoğunda ilk tercih niye CHP olmuyor? Suçu iktidarın gücüne atmak kolay. Ancak mesele o kadar basit değil. Demek ki bizim de hatamız var. Demek ki biz de defalarca kanıtlanmış belediyecilik başarılarımızı memleketin her köşesine anlatamıyoruz.
İğneyi başkasına, çuvaldızı kendimize batırmalıyız. Ulaşamadığımız, hizmet götüremediğimiz ve bu nedenle mağdur olan her vatandaşımızın üzerimizde hakkı var. Onlara borçluyuz.
Kriz dönemleri, sosyal belediyeciliğin önemi artar, geçim derdindeki insanlarımızın dertlerine derman olmak her zamankinden daha da önemli hale gelir. Türkiye’nin en iyi belediyelerine sahip olmak gururumuz; bu gururu listelerin sonlarındaki kıymetli il ve ilçelere yaşatmaksa borcumuz. Martın sonu bahar. Kimsesizlere andımız olsun.
(Altı Ok simgesi ve “CHP” yazısı)

***

CHP’de iyi ekonomistler, sıkı maliyeciler var, “Kötü para iyi parayı kovar”ın anlamını “Gresham Kanunu” çok iyi bilirler. Kimilerine göre CHP “İyi Para”, AKP ise “Kötü Para”dır, ama seçmenin gönül kelebeği AKP üzerine konuyor. Sorun bu!
CHP “Herkes emeğinin karşılığını alacak” dese de (ki bir anlamda söylüyor bunu) seçmenin gönül kelebeği gene AKP’ye konuyor. Çünkü “karşılık”tan fazlasını istiyorlar. Kültürevi ve çocuk yuvası yerine azık çuvalı istiyor.

***

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kürt sorunu bilmecesi nedir? 26 Mart 2024 | 430 Okunma Yerli ve milli 24 Mart 2024 | 248 Okunma Devlet hata yapamaz 22 Mart 2024 | 128 Okunma Halvette düzenlenen işret meclisleri 19 Mart 2024 | 390 Okunma Şarap meclisi nasıl kurulur? 17 Mart 2024 | 203 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar