Kahrolsun istibdat yaşasın hürriyet

Bilinçsiz toplumun tarihi, geleneği olmaz; kısır ve nankördür. Bilinç, bilgi ve kültür toprağında yeşerir: Baktığın yerde gerçeği göreceksin. Yoksa boşuna yaşamışsın!...

Bilinçsiz toplumun tarihi, geleneği olmaz; kısır ve nankördür.
Bilinç, bilgi ve kültür toprağında yeşerir: Baktığın yerde gerçeği göreceksin. Yoksa boşuna yaşamışsın! Tüketici, yağmacı, emperyalist-fetihçi-saldırgan politikanın adını “Kızıl Elma” diye vaftiz eden yığışım yabancı istilasına bile kolayca uyum sağlarlar. Bilinç arama. Ne yapsınlar Cumhuriyeti?
Peki, “Mustafa Kemal’in Askerleri” ne durumda? Mustafa Kemal’i, Atatürk’ü sevmek “Pekiyi”, açtığı yolda yürümek “Çok iyi”! Peki, onun “Benim en önemli eserimdir” dediği Cumhuriyeti ve o Cumhuriyetin devrimlerini neden koruyamadın, barbar yağmacılara teslim ettin?

***

Cüneyt Akman’ın yazdığı “Kahrolsun İstibdat Yaşasın Hürriyet” (Tekin Yayınları, 2018) senin her türlü düşkünlüğünü, çeşitli sefaletini anlatıyor. Sen, Cumhuriyetin devrimci dilini beğenmeyip CHP’ye sağın dilini enjekte etmek isteyen gafil, ne zaman “Kahrolsun İstibdat Yaşasın Hürriyet” diye haykıracaksın?
Düşünce ve yazma sistematiğiyle, kaynakçasıyla, metin içi ekleriyle, “Sonuç Yerine” bölümüyle mükemmel olan bu kitabı sadece övebilirim, yazarı Cüneyt Akman’ı ve yayınevini kutlarım. Kitapla ilgili değerlendirmem, şimdilik, kitabın “İçindekiler”ini aktarmaktan ibarettir:

***

Birinci bölüm : Cumhuriyetçiliğin temel ilkesi ve Mustafa Kemal Atatürk:
Cumhuriyetçilik ve Savaş. / Kralların Eğlencesi Savaş. / “Yurtta Sulh Cihanda Sulh” İlkesi ve Kasten Yanlış Yorumlanışı./ Cumhuriyetçiler İçin Barış Pasif Değil Aktif Bir Politikadır Militarizm Karşıtlığı ve Barış: Cumhuriyetçiliğin Temel İlkesi./ Ortadoğu Bataklığı Yanlış. / Bataklığı Kurutmak İçin Ortadoğu Çapında Mücadele. / Ulusalcı Savaşseverlik ve Bonapartizim. / Paris Komünü ve “Emperyalist” Savaş . / Savaşlar: Türkiye’nin Felaketleri. / Ülkeyi Mahveden 3 Savaş: Kırım Savaşı. 93 Harbi. Balkan Faciası. / Bir Ükenin İntiharı: Cihan Savaşı. / Komplo İçinde Komplo, Plan İçinde Plan./ Savaş Ekonomisi ya da Ekonominin Yıkımı. / Son Dönem Osmanlı’nın Borç Batağı ve Düyun-u Umumiye. / Abdülhamit’in Bütçesi. / Neo-Abdülhamitçiliğin Ekonomi Politiği. / Neo-Abdülhamitçiliğin Savaş Masrafları./ Neo- Abdülhamitçiliğin Gözdeleri: İnşaat ve Savunma Sanayii / Bağımsızlığın Fizibilitesi Olmazmış. / Türkiye’nin Savaş’larının Ekonomik Maliyeti. / Ekonomi İnşaat Çukuruna Düştü. / İki Dirhem Bir Çekirdek Savaşa Dayalı Düzenin Parası./ Aç Kapıyı Bezirgânbaşı, Kapı Hakkı Ne Verirsin? / Sarraflar Galata Bankerleri., Yabancı Bankalar./ Kibar Orospular- Yüksek Bankerler.
İkinci bölüm İslamofaşizmin tarihöncesi:
Yeniçeriler ve Bektaşiler Günahkâr Sistemin Günah Keçileri. / Bektaşilere Yönelik Engizisyon. / Mahmut’un İstibdadı. / Abdülhamit Gerçeği. / Abdülhamit’in Huyları ve Politikaları./ Vehmi, Şüpheciliği, Pintiliği, Kandökücülüğü Korkusu ve Hafiyeler./ Hamit’in Politikaları./ Abdülhamit’in Dış Politikası./ Efsaneler, Efsaneler. / Abdülhamit Siyonistlere Rest Çekti mi? / İslamcılık Panislamizm Politikası Ne Kadar Gerçekti ?/ İslamcılık Eğitim Emperyalizm. / Sivil Kurumlar - Ordu - Ekonomi ve İstibdat. / Eski ve Yeni Abdülhamitçilik Benzerlikler. / Yeni Abdülhamitçilikten İslamofaşizm.
Üçüncü bölüm: AKP’nin modern istibdat rejimi nasıl inşa edildi?
Ulu Hakan’ın Bir Faşist Zombi Olarak Yeniden Doğuşu. / Diriliş Efsanesi./ İslamcılık ve Nazilik: Kirli İlişkiler. / Gehlen Örgütü. / İhanet Örgütü Kontrgerillanın Türkiye’ye Karşı Savaşı. / Diktatörlük, Faşizm ve İslamofaşizm... / Seçim Sistemleri, Manipülasyon ve Hile.

***

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
R.T. Erdoğan ve 27 etnik grup 19 Nisan 2024 | 245 Okunma Sorumluluk 16 Nisan 2024 | 98 Okunma TBMM başkanı ve 1921 Teşkilat-ı Esasiye Kanunu 14 Nisan 2024 | 109 Okunma Sanki düşman işgali 12 Nisan 2024 | 181 Okunma Şeriat mahkemelerinin kaldırılması 09 Nisan 2024 | 97 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar