Yunanistan'la tehlikeli ilişkiler!

AB dönem başkanı, Almanya'nın Dişişleri Bakanı Heiko Maas, Yunanistan ziyaretinde Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki sondaj faaliyetlerini "provokasyon" olarak nitelendirerek Türkiye 'AB ile ilişkilerde gelişme istiyorsa sondaj faaliyetlerini...

AB dönem başkanı, Almanya'nın Dişişleri Bakanı Heiko Maas, Yunanistan ziyaretinde Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki sondaj faaliyetlerini "provokasyon" olarak nitelendirerek Türkiye 'AB ile ilişkilerde gelişme istiyorsa sondaj faaliyetlerini durdurmalı' diyor.

Türkiye sondaj faaliyetleri yapmadığı, "Yes be Annem", "Çözümsüzlük çözüm değildir" dediği zamanlarda AB ile ilişkilerde sanki zirve yapmış gibi şimdi çıkarlarının gereği olarak sondaj yapıyor diye AB ile ilişkiler gelişmediği yalanını söylüyor. Diğer yandan resmi ziyarette Almanya Dışişleri Bakanı Maas, "Yunanistan'ın Alman hükümetinin tam desteğine sahip olduğunu" söylüyor. Türkiye'ye benzer uyarıların ABD'den geldiği biliniyor.

Yunanistan Başbakanı Miçotakis de görüşmede, Navtex'i işaret ederek "Türkiye'nin tahriklerine karşı tek çarenin yaptırım" olduğunu söyler.

Yunanistan Başbakanı hızını alamıyor ve "Türkiye, sadece Yunanistan ve Kıbrıs için değil, Avrupa'nın tamamı için bir sorun teşkil ediyor" değerlendirmesinde bulunuyor.

Hâlbuki Ege'de Lozan'a aykırı olarak Adaların silahlandırılması, kıta sahanlığı, fiili işgalleri yapan Yunanistan'dır. Doğu Akdeniz'de Türkiye'ye karşı Rum yönetimi, Fransa, İsrail, ABD gibi ülkelerle KKTC'yi yok sayan Türkiye aleyhine sondaj faaliyetlerini başlatan da Yunanistan'dır.

Seksen üç milyonluk bir ülkenin Akdeniz'de nefes borusunu keseceksiniz, bunu o ülkenin sineye çekmesi gerektiğini savunacaksınız. Bu eşyanın tabiatına aykırı bir durumdur.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Vatandaşın gündemiyle siyasetin gündemi! 02 Şubat 2021 | 294 Okunma HDP'yi kapatmamak! 29 Ocak 2021 | 325 Okunma "Mazlumun ahı indirir Şahı" 26 Ocak 2021 | 658 Okunma Milli güvenlik ya da ağır uyku! 22 Ocak 2021 | 209 Okunma İktidarların düşmana ihtiyacı vardır! 19 Ocak 2021 | 377 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar