Yumuşak güç ve iktidar

Güç odaklarının yapmak istediklerini sevdirmesi, benimsetmesi, arzu edilir kılması başarıyı peşinden getirir. Yumuşak güç yöntemiyle bir siyasete, inanca ve ideolojiye karşı var olan direnç ya tamamen...

Güç odaklarının yapmak istediklerini sevdirmesi, benimsetmesi, arzu edilir kılması başarıyı peşinden getirir. Yumuşak güç yöntemiyle bir siyasete, inanca ve ideolojiye karşı var olan direnç ya tamamen kırılır ya da yumuşatılır.

Bu şekilde birey ya da toplumlar kendi çıkarları aleyhine üretilen politikaların savunucusu haline bile getirilirler.

Birey ya da toplumları çıkarları ya da ülkeleri aleyhine yönlendirmek söz konusu olduğunda faaliyetler sinsi, gizli ve dolaylı olarak yapılır. Zira cepheden yapılan yaban saldırılar, muhatapların saflarının daha da sıkılaştırması sonucunu doğurur. Bu nedenle tarih boyunca “kalenin içten fethi” belki de düşman ideallerin, birbirlerine karşı başvurdukları en temel stratejiler arasında yer almıştır. 

İnsanlar yumuşak yöntemlerle ikna edilince, kendi aleyhlerine uygulanacak siyasetlerin de aracı haline getirilirler. Her şey sureti haktan görünerek gerçekleştirilir. Tarih boyunca bütün siyasi ve kültürel etkileme faaliyetlerinin sezdirmeden ve arzu yaratılarak başarıldığı bilinmektedir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Vatandaşın gündemiyle siyasetin gündemi! 02 Şubat 2021 | 294 Okunma HDP'yi kapatmamak! 29 Ocak 2021 | 325 Okunma "Mazlumun ahı indirir Şahı" 26 Ocak 2021 | 658 Okunma Milli güvenlik ya da ağır uyku! 22 Ocak 2021 | 209 Okunma İktidarların düşmana ihtiyacı vardır! 19 Ocak 2021 | 377 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar