Yaşasın siyaset!

Seçim, sayım, döküm ile birlikte avdet eden bir süreçtir. Beş yılda olmasa da birileri istediği zaman halkın önüne kendi küçük, marifeti büyük bir sandık getirilip dayatılır. Böylece...

Seçim, sayım, döküm ile birlikte avdet eden bir süreçtir. Beş yılda olmasa da birileri istediği zaman halkın önüne kendi küçük, marifeti büyük bir sandık getirilip dayatılır. Böylece demokrasi oyunu oynanmaya başlar.

Evde kalmış kızlara koca, işsiz kalmış gençlere iş, hastalığın girdabına girmiş hastanın derdine çare olacak bir oyundur bu.

Siyasiler öyle söyler, pazarlar ve öyle sunarlar.

Esaretin çaresi demokrasi olduğu gibi her türden derdin devası da demokrasidir. Yani seçimdir. İşte bu yüzden kendilerinin tercih edilmesini isteyen onlarca da aday çıkar ortaya.

 Kötü günlerde, karanlık gecelerde, felaket anlarında ortalıkta gözükmeyenler o önemli günde bir anda bitiverir yanı başınızda.

 İhtiyacınız olmasa da, davet edilmiş olmasa da, hatta kovmuş olsanız da en kalın manda gönünden yapılmış bir maskeyi yüzüne takarak emrinize amade olan yüzlerce adayla karşılaşırsınız.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Vatandaşın gündemiyle siyasetin gündemi! 02 Şubat 2021 | 294 Okunma HDP'yi kapatmamak! 29 Ocak 2021 | 325 Okunma "Mazlumun ahı indirir Şahı" 26 Ocak 2021 | 658 Okunma Milli güvenlik ya da ağır uyku! 22 Ocak 2021 | 209 Okunma İktidarların düşmana ihtiyacı vardır! 19 Ocak 2021 | 377 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar