Yarın çok geç olabilir!

AK Parti iktidarının yürüttüğü dış politika Türkiye'yi Ortadoğu'da bütünüyle yalnızlaştırmıştır. AKP yöneticileri her ne kadar bu yalnızlığa "değerli" demiş olsalar da...

AK Parti iktidarının yürüttüğü dış politika Türkiye'yi Ortadoğu'da bütünüyle yalnızlaştırmıştır. AKP yöneticileri her ne kadar bu yalnızlığa "değerli" demiş olsalar da bu yalnızlığın giderek Türkiye'yi çaresiz bırakacağı açıktır.

AK Parti'nin "değerli yalnızlık" politikası Türkiye'yi kendi ekonomik ve kültürel hinterlandında yapayalnız bırakmıştır.

Uygulanan politikanın sonucu olarak Suudi Arabistan, Mısır, BAE, Lübnan vb. ülkeler Türkiye'ye karşı GKRY'nin ve Yunanistan'ın yanında saf tutmuşlardır.

ABD ve İsrail'in güdümüne giren Mısır, Suud, BAE vb. ülkeler açıktan Türkiye düşmanlığı yapmaktadır. İşin ilginç yanı Orta Doğu'da Türkiye düşmanlığı konjonktürel değil giderek kurumsal bir boyut kazanmış olmasıdır.

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı İbrahim bin Abdülaziz, GKRY'ye ziyarette bulunur.  "Türkiye'ye karşı GKRY'nin yanındayız" mesajı verir. GKRY'nin dış işleri bakanı Nikos Hristodulidis de "Türkiye'nin bölgedeki faaliyetlerine karşı Suudi Arabistan gibi ülkelerin desteğini arkamıza aldık." der.

BAE'nin Washington Büyükelçisi Yusuf El-Uteybe, New York Times gazetesi köşe yazarına yazdığı e-mailde "Türkiye veya Katar'a yemek bile organize ettirmem" diyerek niyetini belli eder.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Vatandaşın gündemiyle siyasetin gündemi! 02 Şubat 2021 | 296 Okunma HDP'yi kapatmamak! 29 Ocak 2021 | 326 Okunma "Mazlumun ahı indirir Şahı" 26 Ocak 2021 | 659 Okunma Milli güvenlik ya da ağır uyku! 22 Ocak 2021 | 209 Okunma İktidarların düşmana ihtiyacı vardır! 19 Ocak 2021 | 378 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar