Yandaşa eleştiri dersi

Bir tutumun, tavrın, düşüncenin ya da çalışmanın önemi, amaca yaptığı katkı ile ölçülür. Amaca yapılan katkının derecesiyse "maliyet-fayda" denklemindeki uygunluğa bağlıdır....

Bir tutumun, tavrın, düşüncenin ya da çalışmanın önemi, amaca yaptığı katkı ile ölçülür. Amaca yapılan katkının derecesiyse "maliyet-fayda" denklemindeki uygunluğa bağlıdır. Yani alınan sonucun katlanılan külfete değecek nitelik ve nicelikte olması gerekir. Böyle bir kalitenin elde edilmesi de ancak yapılan eylemin ya da ortaya konan gayretin hedeflenen amaca uygun düşmesiyle yakından ilgilidir.

Siyasi, sosyal ya da kültürel bir davası olanların, herkesten daha çok eleştirilerini amaçlarına yönelik olarak yapmaları beklenir. Böyle bir eleştiri de hedef olarak düşünceleri alır. Bu türden eleştiriler sonuç itibariyle güdülen davaya nitelik, etkinlik, erdemlilik ve yücelik ilave eder.

Susarak yapılan eleştiri

Eleştiriler yönetimlerin hata, kusur, yanlış ve gereksiz uğraşılarının azalmasına yardım eder. Demokratik kültürün, tartışma adabının yerleşmesine katkı yaptığı gibi yeni düşüncelerin ortaya çıkmasını da sağlar.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Vatandaşın gündemiyle siyasetin gündemi! 02 Şubat 2021 | 296 Okunma HDP'yi kapatmamak! 29 Ocak 2021 | 326 Okunma "Mazlumun ahı indirir Şahı" 26 Ocak 2021 | 659 Okunma Milli güvenlik ya da ağır uyku! 22 Ocak 2021 | 209 Okunma İktidarların düşmana ihtiyacı vardır! 19 Ocak 2021 | 378 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar