Uyku düşman uyandırıyor!

BAE'nin Türkiye karşıtlığı kesintisiz bir Türkiye düşmanlığına dönüşmüş durumdadır. Doğu Akdeniz, Suriye, PKK ve Libya meseleleri başta olmak üzere her alanda Türkiye'ye karşı...

BAE'nin Türkiye karşıtlığı kesintisiz bir Türkiye düşmanlığına dönüşmüş durumdadır. Doğu Akdeniz, Suriye, PKK ve Libya meseleleri başta olmak üzere her alanda Türkiye'ye karşı düşmanca tavırlar sergileyen Birleşik Arap Emirlikleri'nden Girit'te yeni bir hamle daha geldi. Girit Adası'na F-16 savaş uçaklarını indirdi. BAE Genelkurmay Başkanı Al Rumaithi, Yunanistan Genelkurmay Başkanı Konstantinos Floros ile bir araya gelip Türkiye karşıtı pozisyonlarını güçlendirdiler.

Yunan komutan ve BAE'li mevkidaşı, Girit Adası'ndaki Souda Hava Üssü'nde askeri düzeyde iş birliğinin daha da ileri taşınması ve geliştirilmesi konusunda mutabık kaldıklarını açıkladılar.

Yunanistan basını bu ziyareti "önemli ve büyük bir adım" olarak nitelendirdi.

Dahası BAE'nin veliaht prensi Muhammed bin Zayed'in, ABD'nin İncirlik Havva Üssündeki varlığını Türkiye'den BAE'ye taşınması için Pentagon'la görüştüğüne yönelik iddialar da var.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Vatandaşın gündemiyle siyasetin gündemi! 02 Şubat 2021 | 296 Okunma HDP'yi kapatmamak! 29 Ocak 2021 | 326 Okunma "Mazlumun ahı indirir Şahı" 26 Ocak 2021 | 659 Okunma Milli güvenlik ya da ağır uyku! 22 Ocak 2021 | 209 Okunma İktidarların düşmana ihtiyacı vardır! 19 Ocak 2021 | 378 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar