Üniversiteler ve nepotizm

Eş, dost ve akraba kayırmacılığı nepotizm kavramıyla ifade edilir. Akraba kayırmacılığı en çok adalet duygusunu, objektifliği ve hakkaniyeti engeller. Adalet, M.Ö dördüncü yılda "herkese...

Eş, dost ve akraba kayırmacılığı nepotizm kavramıyla ifade edilir. Akraba kayırmacılığı en çok adalet duygusunu, objektifliği ve hakkaniyeti engeller.

Adalet, M.Ö dördüncü yılda "herkese hakkını vermektir" diye tanımlanmıştı. İşte herkese hakkını vermek yerine akrabaya hak etmediğini vermek nepotizmdir.

      "Bal tutan parmağını yalar" halk deyimi başkalarının hakkını akraba ya da eşe dosta peşkeş çekmeye gerekçe olamaz.

      Nepotizm, sübjektiflik, adil olmayan davranışın hiç girmemesi gereken kurumlar başında önce üniversiteler sonra da adalet ve güvenlik bürokrasisi gelir.  

Özellikle üniversiteler kayırmacılığın ve haksızlığın hiç olmaması gereken yerlerdir.

      Son zamanlarda üniversiteler rektörlerin eşine, oğluna, yakınına ve akrabalarına özel kadrolar oluşturarak yaptığı atamalarla gündeme gelmektedir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Vatandaşın gündemiyle siyasetin gündemi! 02 Şubat 2021 | 296 Okunma HDP'yi kapatmamak! 29 Ocak 2021 | 326 Okunma "Mazlumun ahı indirir Şahı" 26 Ocak 2021 | 659 Okunma Milli güvenlik ya da ağır uyku! 22 Ocak 2021 | 209 Okunma İktidarların düşmana ihtiyacı vardır! 19 Ocak 2021 | 378 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar