Türkiye'yi en hassas yerinden vurmak!

Aslında her şey ABD'nin PKK/PYD'yi sözde stratejik müttefiki olan Türkiye'ye tercih etmesiyle başlamıştı. ABD neredeyse Türkiye'yi güneyden kuşatacak olan Barzani/PYD/PKK koridorunu tamamlamak üzereydi....

Aslında her şey ABD'nin PKK/PYD'yi sözde stratejik müttefiki olan Türkiye'ye tercih etmesiyle başlamıştı. ABD neredeyse Türkiye'yi güneyden kuşatacak olan Barzani/PYD/PKK koridorunu tamamlamak üzereydi. Yabancılaşmış yerli unsurlarını kullanan ABD, Ergenekon/Balyoz davalarıyla TSK'nın, 15 Temmuz darbe girişimiyle de T.C. devletinin kolunu bükmeyi denedi ve başaramadı.

ABD'nin öfkesi!

Suriye'nin kuzeyinde tamamlanmak üzere olan İsrail/ABD/PKK/PYD koridoru oyununu Türkiye Afrin, Fırat Kalkanı operasyonlarıyla bozunca ABD alabildiğine hırçınlaştı. Türkiye'nin Rusya ve İran'la geliştirdiği ilişkiler ise durumu ABD için kontrolden çıkarmaya yetti.

ABD'nin amacı Türkiye'yi Anadolu havzasına hapsetmekti. Ancak bu şekilde İsrail'in güvenliği sağlanabilir, ABD'nin kontrolü bölgede somut hale gelirdi.

Suriye'de kabuğunun dışına çıkan Türkiye, ABD'yi öfkelendirdi.

Daha bundan üç yıl önce bölgeden Süleyman Şah Türbesini taşıyan Türkiye'nin bu tavrı ABD'yi şaşırttı. ABD bu kez var gücüyle PKK/PYD'yi silahlandırmaya başladı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Vatandaşın gündemiyle siyasetin gündemi! 02 Şubat 2021 | 296 Okunma HDP'yi kapatmamak! 29 Ocak 2021 | 326 Okunma "Mazlumun ahı indirir Şahı" 26 Ocak 2021 | 659 Okunma Milli güvenlik ya da ağır uyku! 22 Ocak 2021 | 209 Okunma İktidarların düşmana ihtiyacı vardır! 19 Ocak 2021 | 378 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar