Türkiye'ye koridor kurdurmak!

Trump'ın Suriye'den ani çekilme kararını ABD'de kimse önceden tahmin etmemişti. Ancak bu Trump'tı. Bir anda bir Brunson için Türkiye'ye 'ambargo koyar, tehditler savurur' çok kısa bir süre sonra da 'iyi ilişkilerden' söz...

Trump'ın Suriye'den ani çekilme kararını ABD'de kimse önceden tahmin etmemişti. Ancak bu Trump'tı. Bir anda bir Brunson için Türkiye'ye 'ambargo koyar, tehditler savurur' çok kısa bir süre sonra da 'iyi ilişkilerden' söz eder. ABD'nin Suriye'den çekilmesi de bir Trump vakasıydı.

Çekilme beklenmeyen bir zamanda, ayak üstü ve aniden açıklanınca ABD'de görevden istifalar söz konusu oldu. Bunu bir çok tutarsız Trump açıklamaları takip etti.

ABD, 2011 yılından bu yana bölgede PYD/YPG'ye yatırım yapmıştı. Binlerce TIR silah, onlarca üs, gözetleme kuleleri ve binlerce asker yığılan bir yerden aniden çekilme ABD'de ciddi tartışmalara konu oldu.

Koridoru Türkiye'ye kurdurmak!

Devam eden süreçte Trump yaptığı açıklamayla, "Belli bir süre içinde Suriye'den çekileceğiz. Suriye'den çekilsek bile Kürtleri korumaya devam edeceğiz" dedi.

Trump böylece hızlı çekilme planından geri atarak çekilmenin 4 aylık bir sürece yayılacağını söylemiş oldu. Nitekim önce hemen çekiliyoruz, sonra yavaş yavaş çekileceğiz daha sonra da dört ay içinde çekilmeden söz edildi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Vatandaşın gündemiyle siyasetin gündemi! 02 Şubat 2021 | 296 Okunma HDP'yi kapatmamak! 29 Ocak 2021 | 326 Okunma "Mazlumun ahı indirir Şahı" 26 Ocak 2021 | 659 Okunma Milli güvenlik ya da ağır uyku! 22 Ocak 2021 | 209 Okunma İktidarların düşmana ihtiyacı vardır! 19 Ocak 2021 | 378 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar